Uygur Türklerine

Uygur Türklerine

Milli Görüş Vakfı Uygur Türklerine New York'ta destek eylemi YAPIYOR.

Çin’in Uygur Türklerine karşı zulmüne dur demek için 9 Şubat Cumartesi günü İslam Topluluğu Milli Görüş Vakfı tüm dünyada toplanıyor.

‘Doğu Türkistan için direniş insanlık için diriliş ’ etkinliğinin New York ayağı 9 Şubat Cumartesi günü 15.00’da  New York Çin Başkonsolosluğunun önünde toplanacak.

Milli Görüş Vakfı New York Başkanı Ayhan Özmekik tüm Türk ve Müslüman toplumunu bu etkinliğe davet etti ve zulme karşı dur demek için çağrıda bulundu. Özmekik: ” Çin’in, Doğu Türkistan’da soydaşlarımıza yaptığı soykırım ve asimilasyon politikası her geçen gün arttığını ve bu karşı sesimizi yüksetlmeliyiz. ” dedi.

Doğu Türkistan’ın tüm vakıfları etkinliğe katılacak. Türk sivil toplum örgütlerinin de katılması bekleniyor.

Etkinlik Çin’in New York Başkonsolosluğunda New York 520 12 TH AVE adresinde gerçekleşecek.


Çin, Uygur Türklerine zulmediyor

Uygur Türkleri 60 yıldan fazla Çin’in zulmü altına. 1993’ten bu yana Doğu Türkistan’da zorunlu eğitim dili Çince. Oruç tutmak ‘sağlığı bozduğundan’ dolayı yasak. 2008’den bu yana dini nikah da yasaklandı.

2017 yılından itibaren toplama kampları yasallaştı ve 1 milyondan fazla Uygur Türk’ü bu kamplarda yaşıyor. Birleşmiş Milletler haksız yere ‘terörizmle mücadele’  sebebiyle tutulmalarıyla ilgili ‘son derece endişe verici ’ açıklamasını yaptı ve serbest bırakılmalarını istedi. Ayrıca uluslararası insan hakları kuruluşları da Çin’e tepki göstermeye devam ediyor. Kamplarda haksız sebeple göz altında tutulmalarını ve dinlerini yaşayamamalarından dolayı dünyanın bir çok noktasında Çin protesto ediliyor.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 18788 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler