BBP Genel Başkanı Destici, basın toplantısı düzenledi:

BBP Genel Başkanı Destici, basın toplantısı düzenledi:

"Sahipsiz köpeklerle ilgili devlet, hükümet ve belediyeler mutlaka yasal düzenleme yapmalı ve bu köpekler sokaktan toplanılmalı ve sokaklar saldırgan köpeklerden temizlenmelidir"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Sahipsiz köpeklerle ilgili devlet, hükümet ve belediyeler mutlaka yasal düzenleme yapmalı ve bu köpekler sokaktan toplanılmalı ve sokaklar saldırgan köpeklerden temizlenmelidir." dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, helikopter kazasında İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile beraberindeki heyetin hayatını kaybetmesine ilişkin, aileleri ve yakınlarına baş sağlığı dileklerinde bulundu.

Mustafa Destici, toplumu çöküşe götürecek ahlaka uymayan alışkanlıklara işaret ederek, İçişleri Bakanlığınca uygulanan uyuşturucuyla mücadele ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik operasyonların, ülke ve millet için önemli olduğuna dikkati çekti. Destici, emniyet ve jandarma teşkilatını başarılarından dolayı tebrik etti.

Hükümetin son dönemdeki çalışmalarını desteklediğini belirten Destici, toplumun güvenliğini ilgilendiren suçlarda artış olduğunu, bu mücadelenin tam sonuca ulaşması için cezaların gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

- "Meclis, terör örgütünün siyasi yapılarından temizlenmeli"

Emeklilerin 10 bin liraya mahkum edilmemesi gerektiğini öne süren Destici, temmuzda emeklilere enflasyon oranında yapılacak zammın asla yeterli olmayacağını, düşük maaş alan emeklilerle ilgili düzenleme yapılması gerektiğini kaydetti.

Temmuzda asgari ücrete zam yapılmayacağının açıklanmasının büyük bir haksızlık olduğunu savunan Destici, asgari ücret tespit komisyonunun haziranda toplanarak, enflasyon rakamının altında olmamak üzere yeniden asgari ücreti tespit etmesi gerektiğini bildirdi.

Destici, asgari ücretin enflasyona ezdirilmemesi ve net 22 bin 100 lira olması gerektiğini ifade etti.

İdam cezasının geri getirilmesi gerektiğini savunan Destici, Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin davaya değindi. Hiçbir ülkenin terör örgütüne parti kurdurarak, Meclis'e girmesine müsaade etmeyeceğini anlatan Destici, DEM Parti'nin HDP'nin uzantısı olduğunu, partinin derhal kapatılarak Meclis'in ve siyasetin, terör örgütünün siyasi yapılarından temizlenmesi gerektiğini kaydetti.

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği'ne de değinen Destici, bunun doğru ve yerinde bir düzenleme olduğunu belirtti.

- "Bir ödül olarak Roma gezisi düzenlenmiştir"

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici, bir soru üzerine, siyasetçi olarak sahipsiz köpekler meselesine duyarsız kalamayacaklarını söyledi.

"Saldırgan köpek meselesi vatandaşlarımızın önemli bir kısmının gündeminde olan ve bir an önce çözülmesi gereken bir meseledir." diyen Destici, bir kamuoyu anketi yapılsa yüzde 90'ının sokakların saldırgan köpeklerden temizlenmesini isteyeceğini ifade etti.

Destici, "Sahiplenmek isteyen sahiplensin, buna hiçbirimizin itirazı yok. Ama sahipsiz olanlarla ilgili devlet, hükümet ve belediyeler mutlaka yasal düzenleme yapmalı ve bu köpekler sokaktan toplanılmalı ve sokaklar saldırgan köpeklerden temizlenmelidir. Bu bir sağ, sol meselesi değildir. Bu İslamcı ya da laik meselesi değildir." dedi.

İtalya'nın başkenti Roma'da, İstanbul'un 2027 Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapmasına ilişkin mutabakat zaptının imzalandığı programa götürülen gazetecilerin masraflarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmasına ilişkin soru üzerine Destici, şunları kaydetti:

"İtalya seyahati her yönüyle kabul edilebilecek bir seyahat değildir. Bugüne kadar Cumhurbaşkanının uçağına binen gazetecileri ya da Meclis Başkanı, Bakanlarla yurt dışına gidenleri eleştirenler, toplu halde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının uçağıyla, belediye tarafından karşılanan masraflarla güzel bir Roma seyahati gerçekleştirmişler. 70 gazeteci ne iş yapmıştır? Bana göre ödüllendirilmişlerdir. Seçim öncesi verdikleri desteğe karşılık bir ödül olarak Roma gezisi düzenlenmiştir."

BBP Genel Başkanı Destici, basın toplantısı düzenledi:

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler