19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya:- "Bu günü; Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak ve anlamak, gençliğimize verdiği büyük değeri kavramak, bağımsızlık ruhumuzu diri tutmak için büyük bir coşkuyla kutluyoruz"- "Sevgili Gençler, aziz mille

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yerlikaya, mesajında, 19 Mayıs'ın bir asır önce tarihten silinmek istenen bir milletin "Ya İstiklal, Ya Ölüm" parolasıyla makus talihini yenmek üzere ant içtiği gün olduğunu vurguladı.

19 Mayıs'ın, İstanbul'dan dalga dalga Samsun'a doğru yola çıkan bağımsızlık meşalesinin, adım adım Anadolu'ya yayıldığı ve milletin büyük şahlanışının gerçekleştiği tarihi bir gün olduğunu anlatan Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Bu günü; Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak ve anlamak, gençliğimize verdiği büyük değeri kavramak, bağımsızlık ruhumuzu diri tutmak için büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bu aziz milletin evlatları olarak üzerinde yaşadığımız bu toprakların hangi bedellerle kazanıldığını ve hangi emeklerle bizlere emanet edildiğini çok iyi biliyoruz. Bizler, onur duyulacak bir tarihe, medeniyete ve kültüre sahip olma mesuliyetimizin farkındayız. Bizler; dilini, inancını, vatanını ve bayrağını büyük bir aşkla sevmenin, bu uğurda canlarımızı seve seve feda edebilmenin bilincindeyiz."

Yerlikaya, Türk milletinin, halka hizmetin Hakk'a hizmet olduğu inancıyla kalkınma ve refah yolunda ilim ve irfanla ilerlediğine dikkati çekerek, mesajında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sevgili Gençler, aziz milletimizin hiç sönmeyecek ümidi, istikbalimizin ve istiklalimizin teminatı sizlersiniz. Bu iradeyi; sizlere birinci vazife olarak tevdi edilen 'Türk İstiklal ve Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa mecburiyeti' direktifinden alıyorsunuz. Bu şuurla İstanbul surlarında şanlı zaferlerin izlerini, İstiklal Harbi'ndeki cumhuriyet ve demokrasi ruhunu yüreğinde hissederek, 15 Temmuz'da mukaddes emanete canlarınız pahasına yeniden sahip çıktınız. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü ihanet ve düşmanlık karşısında kararlılıkla duracağınıza, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacağınıza olan inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, vatan, bayrak ve mukaddes değerlerimiz uğrunda canlarını feda etmiş aziz şühedayı rahmet ve minnetle yad ediyor, kahraman gazilerimize sağlık ve afiyetler diliyorum. Gözlerimizin aydınlığı sevgili gençlerimize sağlık, huzur ve başarı dileklerimle, aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler