YTB yurt dışındaki Türk hukukçuları buluşturacak

YTB yurt dışındaki Türk hukukçuları buluşturacak

ANKARA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurt dışında görev yapan Türk avukat ve profesyonel hukukçuları "YTB Hukukçular...

ANKARA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurt dışında görev yapan Türk avukat ve profesyonel hukukçuları "YTB Hukukçular Buluşması" programıyla bir araya getiriyor.

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanlık tarafından 2012'den bu yana düzenlenen "YTB Hukukçular Buluşması"nın 2019'daki ilk programı, 3-5 Mayıs tarihlerinde Fransa'nın Strazburg şehrinde gerçekleştirilecek.

Programa, yurt dışında hukuk fakültesini tamamlamış ve profesyonel anlamda hukukçu ve avukat olarak görev yapan Türk ve Türk kökenli vatandaşlar başvurabilecek.

Avrupa'nın farklı ülkelerinden 60 katılımcının kabul edileceği programda, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarını ilgilendiren temel hukuki konuların yanı sıra Türkiye'nin yeni idari sistemi hakkında alanının uzmanları ve deneyimli kamu görevlileri tarafından eğitim verilecek.

Programda, sunumların yanında interaktif oturumlar ve ülkeler özelinde çalıştaylar da yapılacak.

- YTB'den yurt dışındaki Türklere hukuki destek

YTB, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının hukuki sorunlarının çözümlerine yönelik çeşitli faaliyetleri yürütmeye de devam ediyor.

Bu faaliyetler kapsamında, uluslararası hukuk alanında eğitimler verilip Avrupa'da farklı bölge ve alanlarda görev yapan Türk kökenli profesyonellerin kendi aralarında iletişim ağı kurmalarına imkan sağlıyor.

Bugüne kadar düzenlenen programlarda, yurt dışındaki vatandaşların hukuki sorunlarına çözüm üretmek üzere yurt dışında görev yapan 500'ün üzerinde avukat ve profesyonel hukukçunun mesleki tecrübelerine önemli katkılar sağlandı.

- Başvurular internetten

"YTB Hukukçular Buluşması-Strazburg"a katılım için başvurular "basvuru.ytb.gov.tr" internet adresinden sisteme üye olunarak yapılabilecek.

Başvuru için son tarih 21 Nisan olarak belirlenirken, program hakkında detaylı bilgi de YTB'nin internet sitesi "www.ytb.gov.tr"de yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler