Yıldırım Mayruk, Türk kadının zarafetini podyuma taşıdı

Yıldırım Mayruk, Türk kadının zarafetini podyuma taşıdı

İnönü Vakfı ve Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı iş birliğinde, duayen modacı Mayruk'un Türk kadınının zarafetini podyuma taşıdığı defile ilgi gördü- Yıldırım Mayruk:"Biz Türk kadınının dün, bugün ve kısmet olursa yarın da ne giyeceğini göstermeye çalışıyoruz"

ANKARA (AA) - Türk modacılarının duayeni Yıldırım Mayruk'un, Türk kadınının zarafetini podyuma taşıdığı defilesi başkentli modaseverlerden ilgi gördü.

İnönü Vakfı ve Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı (ANAÇEV) iş birliğinde burslu öğrenciler yararına yapılan "Dünden Bugüne Cumhuriyet Zarafeti" defilesi, Ankara'daki bir otelde düzenlendi.

Yıldırım Mayruk imzalı defilede, mantodan cekete, döpiyesten abiyeye 64 kıyafet moda meraklılarının beğenisine sunuldu.

Mayruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, moda meraklılarına dünü ve bugünü anlatan 60'ın üzerinde elbise sunacaklarını söyledi.

"Biz Türk kadınının dün, bugün ve kısmet olursa yarın da ne giyeceğini göstermeye çalışıyoruz." diyen Yıldırım Mayruk, her defilenin bir teması olduğunu ve ona uyulduğunu, bu defilede ise farklı tarzlarda kıyafeti sunacaklarını dile getirdi.

Defilede 20 mankenin podyuma çıktığını söyleyen Mayruk, "Yünlü kreplerle yapılmış tayyörler, kaşmir paltolar, brodeler var. Kışlık koleksiyonu az getirdik. Bütün dünya abiye giyindiği ve günlüğe önem vermedikleri için abiyeleri podyuma taşıdık. Manto ve tayyöre de defilenin başında yer verdik." dedi.

Yıldırım Mayruk, kendilerine defile imkanı veren İnönü Vakfı ve ANAÇEV Vakfına da teşekkür etti.

Defilede sergilenen kahverengi ve yeşil tonları, siyah ve farklı renklerde pullu paletli elbiseler, tül etekli abiyeler, kürk detaylı paltolar, kadife taş ve boncuk işli elbiseler ilgi gördü.

Mayruk imzalı krem rengi şifon çiçeklerle süslenmiş koyu lacivert tuvalet ile siyah çiçek detaylı krem rengi krep uzun etek ve döpiyesten oluşan gelinlik ise defilenin sonunda modaseverlerin beğenisine sunuldu.

Defileye, 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker, ANAÇEV Başkanı Ayla Hatırlı, eski bakanlardan Hikmet Sami Türk ve eşi, merhum siyasetçi Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes, Devlet Tiyatroları sanatçıları İpek Çeken ve Şebnem Gürsoy ile cemiyet hayatından çok sayıda isim katıldı.

Yıldırım Mayruk, Türk kadının zarafetini podyuma taşıdı

Yıldırım Mayruk, Türk kadının zarafetini podyuma taşıdı

Yıldırım Mayruk, Türk kadının zarafetini podyuma taşıdı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 307 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler