Yahni Dağı'ndan ilk uçuş 15 Temmuz şehitleri anısına

Yahni Dağı'ndan ilk uçuş 15 Temmuz şehitleri anısına

Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'nin şehit düştüğü 2 bin 254 rakımlı Yahni Dağı'nda, ilk yamaç paraşüt uçuşu, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit olanlar anısına yapıldı- Yamaç Paraşütü pilotu Necati Bekişdamat:"Burayı, Türkiye'de yamaç pa

KARS (AA) - CÜNEYT ÇELİK - Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'nin şehit düştüğü Yahni Dağı'nda ilk yamaç paraşüt uçuşu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit olanlar anısına gerçekleştirildi.

Yamaç Paraşütü pilotu Necati Bekişdamat, Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'nin şehit düştüğü 2 bin 254 rakımlı Yahni Dağı'na çıkarak burada ilk yamaç paraşütü uçuşunu gerçekleştirdi.

Yaklaşık 45 dakika havada kalan ve ortalama 2 bin 850 metre yükseklikte uçan Bekişdamat, bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşadı.

Necati Bekişdamat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzel bir bölgede anlamlı bir uçuş gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Burayı, Türkiye'de yamaç paraşütü platformunda tanıtıp daha çok sporcunun gelmesini sağlayacağım. Bu sporu gençlere aşılamış olacağız. Gençler bu sporu daha çok severse eminim daha ileri seviyeye taşırlar, Avrupa'da daha iyi dereceler yaparlar amacımız bu." dedi.

Bekişdamat, tüm şehitleri rahmetle andıklarını dile getirerek, Yahni Dağı'nda uçmanın en önemli nedenlerinden birsinin de 15 Temmuz şehitleri anısına uçmak olduğunu söyledi.

- "Bu uçuştan sonra paraşüt sporcuları buraya gelecek"

Türk Hava Kurumundan aldığı eğitimle, Türkiye'de değişik noktalarda yamaç paraşütü yaptığını anlatan Bekişdamat, "Farklı yerlerde 7 yıldır uçuyorum, tepelerde kalkış yaptık ama burası gerçekten çok müsait, çok güzel bir yer. Her tarafta yeşil alanlar var ve engel yok, istenilen her şey serbestçe burada yapılabilir, SIV (acil durum eğitimi) bile burada yapılabilir." diye konuştu.

Bekişdamat, Yahni Dağı'nın yamaç paraşütü eğitimi için de müsait bir yer olduğunu vurgulayarak, "Sınırsız bir eğitim alanı var, kalkış için sadece bir yol ihtiyacı var, küçük bir müdahaleyle zirveye kadar çıkılabilir. Bu uçuştan sonra zaten yamaç paraşüt sporcuları buraya geleceklerdir. Burada onlarca pilotun uçuş yapacağını tahmin ediyorum. Bu ilk uçuş olacak. İrtifalı bir uçuş da olabilir burada. Uzun mesafe gidilecek bir alan zaten." ifadelerini kullandı.

- "Bu tepeye çıkmak, onları yad etmek benim için gurur vesilesi"

Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'nin Yahni Dağı'nda şehit düştüğünü anımsatan Bekişdamat, "Bu dağ, büyük mücadelelere, savaşlara şahit olmuştur, burada şehitlerimiz olmuştur. Onların anısını, 15 Temmuz Şehitleri anısıyla birleştirerek daha da anlamlandırmaya çalışıyoruz. Bundan dolayı da büyük gurur duyuyorum, bu tepeye çıkmak onları yad etmek benim için gurur vesilesi. İnşallah uçarken de onlara rahmet okuyacağım, buraları bize bıraktıkları için, bize bu güzle toprakları emanet ettikleri için. Biz de onlara layık olmaya çalışacağız." açıklamasında bulundu.

Bekişdamat, hazırlığın ardından 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit olanlar anısına Yahni Dağında ilk uçuşu gerçekleştirmenin gururunu yaşadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler