Woolmark, DABBAGH Deri ve Haliç Üniversitesi Moda Tasarımı Programı öğrencilerinden ortak proje

Woolmark, DABBAGH Deri ve Haliç Üniversitesi Moda Tasarımı Programı öğrencilerinden ortak proje

Proje, moda alanında sınırların zorlanmasını ve sürdürülebilirliği amaçlıyor

ANKARA (AA) - Woolmark Şirketi, DABBAGH Deri ve Haliç Üniversitesi Moda Tasarımı Programı öğrencileri, ortak bir proje için güçlerini birleştirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, etik koyun derisi zanaatkarlığında önde gelen isimlerden DABBAGH Deri, yün konusunda dünya çapında tanınmış bir otorite olan Woolmark Şirketi ve Haliç Üniversitesi Moda Tasarım Programı'nın yetenekli öğrencileri bir araya gelerek moda inovasyonunda heyecan verici bir projeye imza attı.

Bu işbirliği, geleneksel zanaatkarlığı DABBAGH Deri'nin yenilikçi sürdürülebilir uygulamaları ile harmanlayarak, giysilerin geleceğini yeniden tanımlamaya yönelik önemli bir adımı temsil ediyor.

DABBAGH'ın etik üretim konusundaki uzmanlığı ve Woolmark Şirketi'nin kalite konusundaki küresel tanınırlığı sayesinde proje, moda alanında sınırların zorlanmasını ve sürdürülebilirliği amaçlıyor.

Endüstri uzmanları ve deneyimli tasarımcıların rehberliğinde, Haliç Üniversitesi Moda Tasarımı öğrencileri, modern modayı yansıtan, yenilikçi, zamansız ve çevre dostu bir koleksiyon yaratma yolculuğuna çıktı. Öğrencilerin çalışmalarının yer aldığı sergi ise Haliç Üniversitesi'nin ana kampüs salonunda ziyaretçilere kapılarını açtı.

Proje kapsamında, deri ve yün içeren altı parçalık tamamen yeni bir koleksiyonun tasarımı ortaya çıkarıldı. Derinin kalitesi ve lüks dokusu, yaklaşık bir yıl süren ekip çalışması sürecinde rahat kesimler ve modellerle yeniden tasarlandı.

Woolmark, DABBAGH Deri ve Haliç Üniversitesi Moda Tasarımı Programı öğrencilerinden ortak proje

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 44 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler