Washington DC'de "Barış ve Dayanışma Yürüyüşü"

Washington DC'de "Barış ve Dayanışma Yürüyüşü"

24 Nisan 2016 Pazar günü binlerce Türk Amerikalı ve farklı milletlerden Türkiye sevdalısı Washington DC sokaklarında yürüyecektir.

 


24 Nisan 2016 Pazar günü binlerce Türk Amerikalı ve farklı milletlerden Türkiye sevdalısı Washington DC sokaklarında yürüyecektir.

"Barış ve Dayanışma Yürüyüşü" önde gelen Türk Amerikan derneklerini kucaklayan bir çatı örgütü olan Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TAYK) tarafından düzenlenmektedir.

Yürüyüş Pazar günü Washington Yerel Saatiyle 11:30'da (Türkiye Saat ile 18:30) Beyaz Saray önündeki Lafayette Parkından başlayacak ve Massachusetts Avenue'de bulunan Türk Büyükelçiliği önünde son bulacaktır.

Etkinliğin amacı; 2,7 milyon kadar Suriyeli mülteciyi koruyan ve ev sahipliği yapan Türkiye ve Türk insanına destek vermek,  Suriyeli mültecilerin içerisinde bulunduğu zorlu durum hakkında farkındalık yaratmak, İslamofobi de dahil her türlü ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı dikkat çekmek ve her sene 24 Nisan’da ortaya çıkan bir çok mesnetsiz iddiaya karşı Türkiye ve Türk insanını savunmaktır.

Katılımcıların yarıdan fazlası Türk-Amerikalılar olacaktır. Suriyeli, Somalili, Azeri, Pakistanlı, Bosnalı ve diğer topluluklardan temsilciler de kendi bayraklarını taşıyarak Türk insanı ile dayanışmalarını ve Türkiye'ye olan desteklerini göstermek için yürüyüşe iştirak edecektir.

Tarih: 24 Nisan 2016, Pazar Günü

Saat: 12:00 pm - 6:00 pm arası

Yürüyüş rotası: Beyaz Saray Lafayette Park'dan Türk Büyükelçiliğine kadar yürünecek

Peace and Solidarity Walk-2 24 April 2016.jpg

Bu haber toplam 1129 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler