Voleybolda maçın ardından

Voleybolda maçın ardından

- VakıfBank Antrenörü Guidetti:"Bu galibiyette takımdaki bütün oyuncular pay sahibi"


BÜKREŞ (AA) - Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final ilk maçında İtalyan ekibi Imoco Volley'i 3-2 yenerek finale yükselen VakıfBank'ın antrenörü Giovanni Guidetti, zorlu bir maçı galip tamamladıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Guidetti, "Bu galibiyette takımdaki bütün oyuncular pay sahibi. Melis Gürkaynak aldığı sürede hep hazır durumda olduğunu gösterdi. Ting Zhu küçük bir sakatlıktan sonra devam etti. Acısına rağmen oynadı. Naz Aydemir Akyol soğuk kanlıydı. Gözde Kırdar çok iyiydi. Tüm oyuncularım iyiydi. Bu bir takım oyunu." dedi.

İtalyan ekibinin gücüne dikkati çeken Guidetti, "Çok zorlu bir rakibe karşı oynadık. Nasıl oynadıklarını biliyorduk. Açıkçası bizden daha iyi oynuyorlar ve Avrupa'nın en iyi takımı olduklarını söyleyebilirdim. Hızlılar, atakta iyiler ve herkes skor yapabiliyor. Maçta 2-0 öne geçtikten sonra bir düşüş yaşadık. Bizim için zorlu bir periyot oldu. Tie-break setinde maçı kazanmayı başardık. Oyuncularımı, VakıfBank gibi oynadıkları için tebrik ediyorum. Şimdi yarın final var." diye konuştu.

Ting Zhu'nun durumuyla ilgili soru üzerine İtalyan çalıştırıcı, "Ting Zhu'nun sakatlığı tabii ki yarınki final öncesi önemli ama ben ekibime güveniyorum. Mutlaka onu iyileştirmek için ellerinden geleni yapacaklardır. Ama biz hazırlanacağız ve oyuncularım onun açığını kapatmak için biraz daha fazlasını sahaya yansıtmaya çalışacaklardır." ifadelerini kullandı.


- Naz: "Yarı finaller kolay olmuyor"


VakıfBank oyuncusu Naz Aydemir Akyol, Imoco Volley müsabakasıyla ilgili olarak, "Yarı finaller hiçbir zaman kolay olmuyor. Maçta 2-0 öne geçtikten sonra açık ara farkla 2 set verdik. Takımın gücü, karar setlerinde daha fazla ortaya çıkıyor. Bu kadar başa baş geçen tie-break setini çok iyi oynayarak kazandığımız için takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çok zorlu bir maç olacağını biliyorduk ve 2-0 öne geçtikten sonra da kolay bitmeyeceğini biliyorduk. Şu anda tek istediğimiz dinlenmek. Kim bize rakip olursa, yarın kazanmak için karşısına çıkacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, sarı-siyahlı oyuncu Melis Gürkaynak ise "Zor bir maç olacağını biliyorduk. Imoco Volley çok güçlü bir takım. Çok iyi oyunculara sahip. Maçta 2-0 öne geçtik, ardından da büyük bir düşüş yaşadık ve skor eşitlendi. Oradan çevirip bu maçı almak çok önemliydi. Tüm takım arkadaşlarımı kutluyorum. Bugün kazandık ama bitmedi. İnşallah yarın da aynı performansı ve sabrı ortaya koyarız." şeklinde görüş belirtti.




Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 152 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler