Voleybol: FIVB Uluslar Ligi

Voleybol: FIVB Uluslar Ligi

- Türkiye: 1 - Brezilya: 3


Salon: TVF Başkent

Hakemler: Goran Gradinski (Sırbistan), Fabrice Collados (Fransa)

Türkiye: Şeyma Ercan, Zehra Güneş, Meryem Boz, Meliha İsmailoğlu, Eda Erdem Dündar, Gamze Alikaya (Gizem Örge, Şebnem Simge Aköz, Cansu Özbay, Ceren Kestirengöz, Hande Baladın, Fulden Ural, Beyza Arıcı)

Brezilya: Ratzke, Guimaraes, Adenizia Da Silva, Caixeta, Francisco, Correa (Pinto, Carneiro, Marinho, Costa, Ana Da Silva)

Setler: 17-25, 19-25, 25-23, 21-25

Süre: 125 (27, 31, 36, 31)


ANKARA (AA) - FIVB Voleybol Uluslar Ligi'nin Ankara'da yapılan ikinci hafta mücadelesinde A Milli Kadın Voleybol Takımı, Brezilya'ya 3-1 yenildi.

Karşılaşmaya iyi başlayan Brezilya, millilerin yaptığı manşet hatalarını iyi değerlendirdi ve ilk teknik molaya 8-6 üstün girdi. Francisco'nun servis turunda üst üste sayılar kazanan Brezilya, farkı giderek açtı ve ikinci teknik molayı da 16-9 önde geçti. Türkiye, takım kaptanı Eda Erdem Dündar'ın sayılarıyla farkı kapatmaya çalışsa da Brezilya, ilk seti 25-17'lik skorla kazandı ve 1-0 öne geçti.

İkinci setin başında Caixeta ile etkili olan Brezilya, ilk teknik molayı 4 sayı farkla (4-8) üstün geçti. Kaptan Eda Erdem Dündar'ın servis turunda art arda sayılar üreten milliler, farkı 1 sayıya (12-13) indirse de Brezilya, 2. teknik molaya da 16-14 önde girdi. Setin kalan bölümünde milliler, dublajda yetersiz kalırken, Brezilya, etkili savunmayla rakibine kolay sayı şansı tanımadı ve seti 25-19 kazanarak 2-0 öne geçti.

Milliler, 3. setin ilk bölümünde bloklarda başarılı bir performans sergiledi. Eda Erdem Dündar ve Zehra Güneş'in sayılarıyla oyunun kontrolünü eline alan Türkiye, ilk teknik molayı 8-3 üstün tamamladı. Teknik mola sonrası toparlanan ve özellikle Costa'nın sayılarıyla 10-3'lük seri yakalayan Brezilya, skoru 13-11'e getirdi. Brezilya, ikinci teknik molaya 16-15 önde giren taraf oldu. Hande Baladin'in de devreye girmesiyle etkili bir oyun sergileyen milliler, seti 25-23 kazanarak skoru 2-1'e taşıdı.

Karşılıklı sayılarla girilen 4. sette rakibine oranla daha az hatayla oynayan milliler, ilk teknik molaya 1 sayı farkla (8-7) önde girdi. Francisco, Ana Da Silva ve Caixeta'nın etkili oyunlarıyla 9-3'lük seri bulan Brezilya, 2. teknik molayı 16-11 üstün geçti. Kalan bölümde millilerin öne geçme çabalarına izin vermeyen Brezilya, seti 25-21, maçı da 3-1 kazandı.


- Program


FIVB Voleybol Uluslar Ligi'nin Ankara'da yapılan ikinci haftasının ikinci gününde ise yarın saat 14.00'de Brezilya-Arjantin, saat 17.00'de ise Türkiye-Dominik Cumhuriyeti karşılaşmaları oynanacak.


Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 143 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler