Vintage Food'dan ABD'de yeni bir YATIRIM

Vintage Food'dan ABD'de yeni bir YATIRIM

Türkiye’de sektöründe uzman, ürün kalitesi konusunda dünyaca ünlü Türk şirketlerin ürünleri ile ABD pazarına giriş yapan Naskonix, New York’un Brooklyn şehrinde açıldı.

Türkiye’de sektöründe uzman, ürün kalitesi konusunda dünyaca ünlü Türk şirketlerin ürünleri ile ABD pazarına giriş yapan Naskonix, New York’un Brooklyn şehrinde açıldı.

Sektöründe dünyaca ünlü firmaların ürünleri ile Amerikan pazarına girmeyi başaran Naskonix, Endüstriyel mutfakta Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olarak nitelendirilen İnoksan’ın mutfak ünitelerini, yine Türkiye'nin önde gelen firmalarından sektörde dünyanın akın ettiği; Çin'e ürün ihraç edip, Uzak Doğu ülkelerini kaliteli porselenle tanıştırarak son zamanlarda adından sıkça söz ettiren NG Kütahya Seramik ürünlerini, sınırları Avrupa’dan Avustralya’ya kadar yayılan, 43 ülkeyi aşan bir ihracat ağı bulunan Kaplanlar Soğutma’nın buzdolaplarını, Dünya genelinde 32 ülkeye ürün ihraç eden, çelik ürünlerinde 100 yıl garanti veren ev ürünleri ve züccaciye konusunda sektöründe önde gelen isimler arasında yer alan Hisar ürünlerini, başta Avrupa olmak üzere, Türki Cumhuriyetler, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da 22 ülkeye ihraç edilen Pirge bıçaklarını ve Türkiye’nin en modern ve en yüksek teknoloji döküm ve emaye fabrikasına sahip olan döküm demir tencere, tava, ızgara ve ocak üstü döküm ızgaraları gibi ürünler üreten Lava ürünlerini bundan böyle Amerika’da satacak.

Önceki gün Brooklyn’deki Sunset Endüstriyel Park’daki yerinde gerçekleştirilen görkemli açılışa, T.C New York Başkonsolosu Levent Bilgen, İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, Naskonix Yönetim Kurulu Başkanı Levent Demirgil, CEO Musa Çelik, Genel Müdür Hakan İnan, Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan Yıldırım, Türk Amerikan Dernekleri temsilcileri ve Amerikan iş dünyasından birçok yerli, yabancı misafir katıldı.


Dualarla açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Naskonix’in satacağı ürünleri ve firmaları anlatan bir kısa film ile cinevizyon ile davetlilere izletildi.



Daha sonra günün anlam ve önemini anlatan kısa bir konuşma yapan T.C New York Başkonsolosu Levent Bilgen, “Ülkemizin katma değerinin artması yurtdışında yaşayan insanlarımıza da farklı bir kazanç getiriyor. Yeni projelerin doğmasına ve düşüncelerin projelenmesini kolaylaştırıyor. Dolayısıyla burada artan sayımızla birlikte ayak izimizin de belirginleşmesi çok mühimdir. Bugün de bunun en büyük adımını yaptığınızı düşünüyoruz. Sizlerle her zaman gurur duyuyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. Tebrik ederim.” şeklinde konuştu.

İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık ise, İnoksan olarak 1980 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösterdiklerini. Öncelikle Türkiye'nin her yerine ulaşarak daha sonra ise 5 kıta 66 ülkeye ihracat yapar hale geldiklerini belirterek, “ 34 yıl sonra Amerika pazarına girmeyi başardık. Uzun yıllardır süregelen Amerika hayalimizi gerçeğe dönüştüreceğiz. Bayrağımızı diktik. Çok güzel bir ekip. Güveniyoruz, gıpta da ediyoruz. Hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Naskonix Yönetim Kurulu Başkanı Levent Demirgil ise, sektöründe dünyaca tanınmış uzman firmaların ürünlerini Amerikan pazarında satma konusunda oldukça iddialı olduklarının altını çizerek, “Çalıştığımız firmaların hepsi ürün kalitesinde dünyaca tanınmış firmalar. Hedefimiz bu ürünleri Amerikan standartlarına uygun halde Amerikan mutfağında ve marketlerinde yerini aldırmak.”dedi.

Açılış programı davetlilere verilen açık büfe ikramın ardından sona erdi.








Bu haber toplam 3437 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler