"Vesayet özlemi çeken siyaset mühendisleri kaybetti"

"Vesayet özlemi çeken siyaset mühendisleri kaybetti"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Serdar:- "Siyasi parti kapatıp millet iradesine yasaklar getiren millet düşmanları tarafından kurgulanmış olan bu süreç, başarılı olamamış ve askeri vesayet özlemi çeken siyaset mühendisleri kaybetmişlerdir"

TBMM (AA) - YILDIZ AKTAŞ - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, "Siyasi parti kapatıp millet iradesine yasaklar getiren millet düşmanları tarafından kurgulanmış olan bu süreç, başarılı olamamış ve askeri vesayet özlemi çeken siyaset mühendisleri kaybetmişlerdir." dedi.

Serdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugünün, 28 Şubat 1997'de yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası başlayan ve post modern darbe olarak anılan sürecin yıldönümü olduğunu belirtti.

Seçilmiş iktidarı, meşru olmayan, anti-demokratik yöntemlerle yıkmak isteyen vesayet odakları ve darbe sevicileri tarafından kurgulanan 28 Şubat döneminde insan hakları alanında çok ciddi hak ihlalleri yaşandığını ifade eden Serdar, insanların, sırf inançları yüzünden kamu kurumlarından dışlandığını, dindarların fişlendiğini, başörtüsü taktığı için mesleklerini yapamadığını anlattı.

Vatandaşların eğitim, özlük, ticaret, memuriyet hakları başta olmak üzere birçok haktan mahrum bırakıldıklarını anımsatan Serdar, "İkna odaları hala hafızalardadır. Başını açmayan öğrencilerin kampüslerde başörtülerinin çekiştirilerek çıkarıldığı fotoğraflar hala hafızalardadır. Toplumun kutuplaşmasına, bir kutbun diğerine tehlike ve tehdit mantığı içinde bakmasına ve dindarların fişlenip kamu alanından püskürtülmeye çalışılmasını hedef edinen 28 Şubat post modern darbesi siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir." diye konuştu.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunun, 28 Şubat post-modern döneminde yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi ve hak kayıplarının telafi edilmesi adına çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Serdar, bu amaçla kurulan 28 Şubat Alt Komisyonunun, gerekli dinlemeleri yaptığını ve o dönemde yaşanan en küçük ihlali bile inceleyeceğini bildirdi.

Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat post-modern darbesinin, AK Parti'nin iktidara gelişiyle on yılda çürüdüğünü dile getiren Serdar, şunları kaydetti:

"Devlet ve siyaset mekanizmasını askeri militarizme dönüştürmeyi amaçlayan, demokrasiyi sekteye uğratarak askeri vesayet düzenini tesis etmeyi planlayan ve siyasi parti kapatıp millet iradesine yasaklar getiren millet düşmanları tarafından kurgulanmış olan bu süreç başarılı olamamış ve askeri vesayet özlemi çeken siyaset mühendisleri kaybetmişlerdir.

Gazete manşetleri ile seçilmiş iktidarı alaşağı etmek isteyenler, kirli algı operasyonları ile hükümeti yıkma peşinde olanlar bilmelidir ki gücünü halktan almayan hiçbir yapı, milletin ve onun değerlerinden beslenmeyen hiçbir irade varlığını sürdüremeyecektir. Meşru yöntemlerle iktidara sahip olamadığı için demokrasi dışı yöntemleri kullanarak iktidarı elde etmek isteyen devlet ve millet düşmanlarına en güzel cevap, 15 Temmuz'da aziz milletimiz tarafından verilmiştir."

Darbe girişimlerinin artık tarihin karanlık sayfalarına gömüldüğünü anlatan Serdar, AK Parti'nin bütün vesayet odaklarına karşı mücadelesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve milletten aldığı güçle, kararlı şekilde sürdüreceğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler