Vergi Haftası, etkinliklerle kutlanacak

Vergi Haftası, etkinliklerle kutlanacak

2017 beyannamelerine göre illerinde ilk 10’a giren gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine Maliye Bakanı Ağbal imzalı teşekkür belgesi takdim edilecek- Vergi bilinci konusunda Türkiye genelinde öğrencilere yönelik eğitimler verilecek

ANKARA (AA) - Toplumun tüm kesimlerinde vergi bilincinin geliştirilmesi ve gönüllü ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla her yıl şubat ayının son haftası kutlanan "Vergi Haftası" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, bu yıl 26 Şubat-4 Mart tarihlerinde kutlanacak 29. Vergi Haftası kapsamında, geçen yıl verilen beyannamelere göre illerinde ilk 10'a giren gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine Maliye Bakanı Naci Ağbal imzalı teşekkür belgeleri verilecek.

Türkiye genelinde, beyan, ödeme ve diğer vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren gönüllü uyum seviyesi yüksek mükellefler, vergi dairelerinde oluşturulan heyetler tarafından iş yerlerinde ziyaret edilerek sunulan hizmetlere yönelik görüş ve önerileri alınacak.

Vergi Haftası için hazırlanan "Vergilerimizle Büyüyen Türkiye" ve "Vergi Geleceğimizdir" sloganlarının yer aldığı afişler tüm illerde, öğrencilere yönelik hazırlanan afişler ilköğretim ve ortaöğretim okullarında asılacak. Bunun yanı sıra 81 ilde öğrenciler, okullarında ziyaret edilerek vergi bilinci konusunda bilgilendirmeler yapılacak.

Türkiye genelindeki okullarda Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa vergi bilincini geliştirme eğitimleri düzenlenecek.

Öte yandan üniversitelerde stantlar kurularak kayıt dışı ekonomi, istihdam, vergi bilinci gibi konularda, vergi dairesi müdürlüğü bazında da genç girişimcilere vergi konularında bilgilendirme yapılacak. Sinemalarda ise Vergi Haftası'na ilişkin hazırlanan videonun yayınlanması sağlanacak.

Vergi Haftası'nda kullanılan tüm görsellere www.vergihaftasi.gov.tr adresinden ulaşılabilecek.

Duyuruda, "Gelir İdaresi Başkanlığı, vergisini tam ve zamanında ödeyerek ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür etmektedir." ifadesi kullanıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler