Venezüela ve Kolombiya ortak sınırı kapattı

Venezüela ve Kolombiya ortak sınırı kapattı

Venezuela ve Kolombiya hükümetleri, vergi kaybını önlemek ve kaçakçılıkla mücadele için bir ay süreyle ortak sınırı kapatma kararı aldı.

Dün akşamdan itibaren yürürlüğe giren uygulama kapsamında, Venezuela hükümeti sınır bölgesine 17 bin asker sevk etti.
Sınır geçişlerini askıya alan ve bir dizi koruyucu önlem getiren yasağın ilk gününde, sınır birlikleri bin 500 litre kaçak benzin ve 28 ton gıda ele geçirdi. Ele geçirilen ürünler arasında yağ, et, şeker, yumurta, pirinç, un, süt ürünleri ve temizlik malzemeleri bulunduğu ifade ediliyor. Bir süredir kıtlık yaşayan ve bu sebeple market rafları boşalan Venezuela’da ihtiyaçlarını temin etmek isteyen vatandaşların yasadışı yollara başvurduğu biliniyor.
Dünyanın en büyük petrol rezervlerinden birine sahip olan Venezuela’da benzinin litre fiyatı 0,02 dolara satılırken; Kolombiya’da ise 1,18 dolara satılıyor. Kolombiya’da ise gıda ürünleri daha ucuz. İki ülke kaynaklarına göre son 6 ayda yapılan sınır kontrollerinde, 40 milyon litre benzin ve 21 bin ton gıda ele geçirildiği ifade ediliyor. Venezuela hükümeti, kaçakçılık sebebiyle ülkenin yıllık 3,65 milyar dolar zarar ettiğini ve bu kaybın önüne geçmek için 2 bin 200 kilometrelik sınırın bir ay boyunca gözetleneceğini duyurdu.

Bu haber toplam 836 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler