Ürdün'de "Geçmişten Bugüne Ortadoğu" Konferansı

Ürdün'de "Geçmişten Bugüne Ortadoğu" Konferansı

Tarihçi-yazar Prof. Dr. Ortaylı: "Ortadoğu'nun bölünmesi için birtakım girişimler var. Bu, bölgedeki gerilimi daha da tırmandırdı"

AMMAN (AA) - Tarihçi-yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ortadoğu'yu bölme girişimlerinin bölgedeki gerilimi tırmandırdığını belirtti.

Ürdün'ün başkenti Amman'da Arap Düşünce Forumunun, Yunus Emre Kültür Merkezi ile iş birliği içerisinde düzenlediği "Geçmişten Bugüne Ortadoğu" başlıklı konferansta konuşan Ortaylı, siyasi, kültürel, toplumsal ve ekonomik açıdan Türkiye'nin Ortadoğu'daki konumunu ele aldı.

Türkiye'nin, Ortadoğu'daki rolünden ve Arap dünyası ile ilişkilerinden övgüyle söz eden Ortaylı, Ankara ve Amman yönetiminin, Filistin meselesinin adil ve kapsamlı çözümüne ulaşılması için harcanan çabaları desteklediğine işaret ederek, Türkiye ve Ürdün'ün bölgede barışın tesisinde önemli rolünün olduğunu vurguladı.

Ortaylı, konuşmasında "Ortadoğu'nun bölünmesi için birtakım girişimler var. Bu, bölgedeki gerilimi daha da tırmandırdı." ifadesini kullandı.

AA muhabirine konuşan Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz de Ortaylı'nın Ortadoğu'nun karşı karşıya kaldığı zorluklar ve geçmişten bugüne yaşanan dönüşümlerle ilgili verdiği konferansta yaptığı konuşmanın son derece önemli olduğunu vurguladı.

Amman'daki Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürü Cengiz Eroğlu da Ortadoğu'daki gerginliklerin sürdüğünü, bu nedenle geçmişi bilmek ve yaşananlara açıklık getirmek için konferansın düzenlendiğini ifade etti.

Konferansa Ürdünlülerin yanı sıra Amman'da ikamet eden Türk vatandaşlar da katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler