Ürdün İsrail'in Mescid-i Aksa ihlallerini kınadı

Ürdün İsrail'in Mescid-i Aksa ihlallerini kınadı

AMMAN (AA) - Ürdün, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamalarını "sorumsuzca" şeklinde niteleyerek, kınadı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sufyan...

AMMAN (AA) - Ürdün, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamalarını "sorumsuzca" şeklinde niteleyerek, kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sufyan el-Kudat yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin sorumsuzca olduğunu ve Müslümanların duygularını kışkırtma amacı taşıdığını belirtti.

İsrail'in Aksa'ya yönelik ihlallerinin durdurulması çağrısında bulunan Kudat, Mescid-i Aksa'ya ilişkin konular ve giriş çıkışlara ilişkin düzenlemelerden sorumlu tek yetkili makamın, Kudüs ve Mescid-i Aksa Vakıflar İdaresi olduğunu vurguladı.

Bu sabah İsrail polisinin eşlik ettiği 500'den fazla fanatik Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, geçen cuma günü başlayan ve 27 Nisan sabahına kadar devam edecek olan Musevilerin Hamursuz Bayramı (Pesah) dolayısıyla Mescid-i Aksa'ya yapılan baskınlarda artış yaşandığını açıklayarak, pazartesi gününden bu yana bin 500'den fazla fanatik Yahudi'nin Harem-i Şerif'e girdiğini belirtmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler