Ünlü medya patronu, uçak kazası kurbanı

Ünlü medya patronu, uçak kazası kurbanı

ABD'li ünlü iş adamı Lewis Katz, uçak kazasında can verdi. 72 yaşındaki Katz, "The Philadelphia Inquirer" gazetesinin yanı sıra Brooklyn Nets basketbol takımının da sahibiydi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Massachusetts eyaletinde özel bir jetin düşmesi sonucu hayatını kaybeden 7 kişinin kimlikleri açıklandı. Yetkililer, cumartesi günü New Jersey istikametine gitmek için havalanan ancak kısa bir süre sonra düşen B Gulfstream IV tipi uçakta hayatını kaybedenler arasında 72 yaşındaki Amerikalı ünlü iş adamı Lewis Katz'in de bulunduğunu bildirdi. Yapılan resmi açıklamada, eski New Jersey Belediye Meclisi üyesi Jim Leeds'in 74 yaşındaki eşi Anne Leeds, Katz Vakfı yöneticisi 59 yaşındaki Marcella Dalsey ve eski New Jersey savcısı Sam Asbell'ın 68 yaşındaki eşi Susan Asbell'in yanı sıra uçakta bulunan 3 görevlinin de hayatını kaybettiği, ancak diğer 3 yolcunun kimliğinin henüz belirlenemediği kaydedildi.

Philadelphia merkezli "Inquirer" gazetesinin yeni sahibi olan Lewis Katz'in birkaç gün sonra gerçekleşen kazada hayatını kaybetmesi, ailesini ve yakınlarını yasa boğdu. Katz'ın ölümünden sonra gazetenin başına geçeceği duyurulan oğlu Drew, "Babam en yakın dostumdu. Bana her şeyi o öğretti. Babam nerede ve nasıl büyüdüğünü asla unutmadı ve kendini memleketi Philadelphia'ya adamıştı" diyerek üzüntüsünü aktardı. Katz aynı zamanda Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) eski ismi New Jersey Nets olan Brooklyn Nets takımının da sahibiydi. Görgü tanıkları jetin, havalandıktan kısa bir süre sonra yaklaşık 20 metre yükseklikte ateş topuna döndüğünü, çevredeki evlerde ise patlamanın etkisiyle sarsıntı yaşandığını ifade etti. ABD Ulusal Hava Taşımacılığı Güvenlik Dairesi ise kaza ile ilgili soruşturma başlattı. Cumartesi günü gerçekleşen kazanın hemen ardından açıklama yapan Federal Havacılık İdaresi yetkilileri, uçağın seyir halindeyken aniden ateş aldığı ve ormanlık bir alana düştüğünü ifade etmiş ancak yeterli bilgi edinilemediği için kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri açıklanmamıştı.

Bu haber toplam 953 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler