Uluslararası Ahilik Sempozyumu bildirileri İngilizce ve Arapça'ya çevrilecek

Uluslararası Ahilik Sempozyumu bildirileri İngilizce ve Arapça'ya çevrilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde hazırlanacak proje ile 3. Uluslararası Ahilik Sempozyumu'na sunulan bildirilerin yer aldığı iki ciltlik kitap, İngilizce ve Arapça'ya çevrilerek dağıtılacak

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde hazırlanacak proje ile 3. Uluslararası Ahilik Sempozyumu'na sunulan bildirilerin yer aldığı iki ciltlik kitabı İngilizce ve Arapça'ya çevirerek Ahilik değerlerinin yurt içinde ve yurt dışında tanıtımını yapacaklarını bildirdi.

Karakaya, AA muhabirine, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Merkezi Birliği'nin desteklediğiyle geçen yıl ekim ayında gerçekleştirdikleri 3. Uluslararası Ahilik Sempozyumu'na 7 ülkeden 74 akademisyenin katıldığını belirtti.

Akademisyenlerin Ahilik ile ilgili yaklaşık 900 sayfalık bildiri sunduğunu anlatan Karakaya, 2 ciltlik kitap haline getirilen bildirilerin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından bastırılacağını vurguladı.

Bir insan modeli olarak Ahiliğin dünyaya anlatılması için Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortak proje hazırlayacaklarına işaret eden Karakaya, 2 ciltlik kitapçığın İngilizce ve Arapça'ya çevrilerek dağıtılacağını aktardı.

Proje ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileriyle görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Karakaya, "Bizim Ahilik ile ilgili kalıcı kaynaklar bırakmamız lazım." dedi.

Proje ile Ahilik değerlerinin yazılı kayda dönüştürülerek yurt içinde ve yurt dışında tanıtımını amaçladıklarını bildiren Karakaya, "Kırşehir'de yaptığımız Uluslararası Ahilik Sempozyumu'na katılan akademisyenlerden 900 sayfalık bildiri geldi ve 2 ciltlik eser oluştu. Bu eserleri bakanlığımız batıracak. Ahiliğin insan modelini dünyaya tanıtacağız. Ahilik sadece ekonomik değil, aslında bir insan modeli. Toplumdaki çürümüşlük için bir alternatif teori ortaya koyacağız. Nasıl ki Selçuklu hükümdarı gençlerin içine gitti, fütüvveti başlattı, şu anda öyle bir şeye ihtiyacımız var. İnsani değerlerin ortaya çıkarılması için Ahilik, uluslararası bir model olma niteliğinde. O yüzden dikkatleri buna çekmemiz lazım. Diyanet'le de bunun üzerinde çalışacağız." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler