Ukrayna tankları sıcak çatışmaların yaşandığı Avdiyivka cephesinde yoğun atışlar yapıyor

Ukrayna tankları sıcak çatışmaların yaşandığı Avdiyivka cephesinde yoğun atışlar yapıyor

Cephede görev yapan T64 tank mürettebatının 26 yaşındaki komutanı "Bandera":- "Düşman mevzilerine doğru yoğun ateş açıyoruz"- "Cephe hattını tutuyoruz. Düşmanın saldırılarına rağmen cephe hattında sızıntı yok"

DONETSK (AA) - DAVİT KACHKACHİSHVİLİ - Rusya ile Ukrayna askerleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığı Donetsk bölgesindeki Avdiyivka cephesinde tank birlikleri, piyadelere destek amacıyla yoğun atışlar gerçekleştiriyor.

Ukrayna ordusundan izin alarak yerel askeri personel eşliğinde, Donetsk bölgesinde Bahmut'tan sonra en şiddetli çatışmaların yaşandığı Avdiyivka şehrine yakın cephe hattına ulaşan AA ekibi, cephedeki düşman mevzilerine yaklaşık 5 kilometre mesafeden atışlar yapan tankların savaş faaliyetlerini yerinden takip etti.

Rusya ile savaşan Ukrayna'nın çeşitli bölgelerinde iki ordu arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Yaklaşık 14 aydır süren savaşta Ukrayna'nın Luhansk, Harkiv, Zaporijya ile Herson bölgelerinde olduğu gibi Donetsk'te de ağır silahlar kullanılıyor.

Ukrayna genelinde en sıcak çatışmaların yaşandığı Donetsk bölgesinde konuşlandırılan Ukrayna ordusuna ait tank birlikleri gece gündüz görev yapıyor.

Söz konusu bölgede kış mevsiminden sonra hala çamurlu olan arazide diğer zırhlı araçlarla beraber tankların kullanılmasına da büyük önem veriliyor.

Donetsk bölgesinde bulunan Ukrayna silahlı kuvvetlerine bağlı tank birlikleri, yoğun atışla Rus ordusunun son aylarda artan saldırılarını püskürtmek için mücadele ediyor.

Tank birlikleri atış yaparken düşmanın saldırılarının hedefi olmamak için görevini hızlı şekilde tamamlamaya çalışıyor.

- "Cephe hattını tutuyoruz"

Ukrayna ordusunun piyadelerine destek amacıyla Rus kuvvetlerine yönelik atış yapan T64 tank mürettebatının "Bandera" kod adını kullanan 26 yaşındaki komutanı, bölgedeki çatışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bandera, "Donetsk bölgesinde, özelikle Bahmut ve Avdiyivka yönünde çok fazla Rus askeri bulunuyor." diyerek, bölgedeki düşman saldırılarını püskürtmeye devam ettiklerini söyledi.

Çamurlu arazide tank gibi paletli araçların kullanılmasının büyük önem taşıdığını belirten Bandera, "Tankları her gün kullanıyoruz. Düşman mevzilerine doğru yoğun ateş açıyoruz." dedi.

Bazı Batı ülkelerinin desteğiyle Ukrayna ordusunda "Tank Koalisyonu" oluşturulduğunu hatırlatan Bandera, bu tankların cepheye gelmesini beklediklerini söyledi.

Tank Koalisyonu kapsamında Ukrayna'ya verilmeye başlanan ve gelecekte de teslim edilecek tankların önemine değinen Bandera, "Leopard, Abrams ve Challenger tankları savaş alanında, bizim elimizdeki mevcut tanklara göre daha etkili olacak. Onlar daha modern araçlar." ifadelerini kullandı.

Bandera "Cephe hattını tutuyoruz. Düşmanın saldırılarına rağmen cephe hattında sızıntı yok. Yaptığımız yoğun atışlar nedeniyle onların (Rus ordusu) bizim savunma hattımıza sızması için yeterli güçleri kalmadı." şeklinde konuştu.

Ukrayna tankları sıcak çatışmaların yaşandığı Avdiyivka cephesinde yoğun atışlar yapıyor

Ukrayna tankları sıcak çatışmaların yaşandığı Avdiyivka cephesinde yoğun atışlar yapıyor

Ukrayna tankları sıcak çatışmaların yaşandığı Avdiyivka cephesinde yoğun atışlar yapıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 43 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler