UID Belçika, iftar programı düzenledi

UID Belçika, iftar programı düzenledi

BRÜKSEL (AA) - Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Belçika, Anvers kenti yakınlarındaki Temse'de iftar programı düzenledi.İftar programına, Türkiye'nin...

BRÜKSEL (AA) - Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Belçika, Anvers kenti yakınlarındaki Temse'de iftar programı düzenledi.

İftar programına, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal, Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, AK Parti Belçika Temsilcisi Ruhi Açıkgöz ve UID Bölge Başkanı Enis Çimen ile çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan etkinlikte konuşan Büyükelçi Uysal, 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi nedeniyle Belçika'daki Türk toplumunun gösterdiği dayanışma için teşekkürlerini ileterek, "Yardımların hepsi yerini bulmuştur." dedi.

- Oy kullanma çağrısı

AK Parti Belçika Temsilcisi Açıkgöz de deprem felaketinin yaralarının sarılmaya devam ettiği bu süreçte dayanışma ve yardımların da sürdürülmesi gerektiğine dikkati çekti.

Türkiye'deki cumhurbaşkanı seçiminin yaklaştığını anımsatan Açıkgöz, Belçika'daki vatandaşların bilinçli olduğunu gözlemlediğini söyledi.

Açıkgöz, katılımın yüksek olmasını istediklerini belirterek, "Oy vermek demokratik bir haktır. Bu hakkımızı kullanalım." diye konuştu.

Belçika'da oy kullanma işleminin 29 Nisan'da başlayıp 9 gün süreceğini ifade eden Açıkgöz, izdiham açısından, olabildiğince ilk günlerde oy kullanmaya özen gösterilmesi çağrısında bulundu.

Açıkgöz, Brüksel ve Anvers'in yanı sıra bu kez üçüncü bir bölgede daha üç günlüğüne sandık kurulacağını belirtti.

UID Bölge Başkanı Çimen de "29 Nisan'da mutlaka sandığa gidelim. Sandıkta sevincimizi de eleştirimizi de desteğimizi de gösterelim. Demokrasinin gereğini yapalım. Orayı bir demokrasi şölenine döndürelim. Biz Türk milleti olarak bunun zaten bilincindeyiz." şeklinde konuştu.

Çimen, "Türkiye yüzyılı için yüzyılın seçiminde oyunuzu kullanın." ifadelerini kullandı.

Kur'an tilavetinin ardından iftar yemeğine geçildi.

UID Belçika, iftar programı düzenledi

UID Belçika, iftar programı düzenledi

UID Belçika, iftar programı düzenledi

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 39 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler