Türkmenistan’da Türk kahvaltısı tanıtıldı

Türkmenistan’da Türk kahvaltısı tanıtıldı

AŞKABAT (AA) - Türkmenistan’da Dünya Kahvaltı Günü çerçevesinde geleneksel Türk kahvaltısının tanıtımı yapıldı.UNESCO tarafından belirlenen “Dünya...

AŞKABAT (AA) - Türkmenistan’da Dünya Kahvaltı Günü çerçevesinde geleneksel Türk kahvaltısının tanıtımı yapıldı.

UNESCO tarafından belirlenen “Dünya Kahvaltı Günü” kapsamında Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiliği rezidansında Türk kahvaltısı tanıtım etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Togan Oral, büyükelçilik mensupları ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Oral, Türkmen dostları ile bu özel günde bir araya geldiklerini ifade ederek, Türk kültüründe yeme içmenin çok önemli ve güçlü bir yerinin olduğunu kaydetti.

Türk kültüründe kahvaltı için yapılan davetlerin asıl amacının yemek veya içmek için olmadığını aktaran Oral, “Bizim için önemli olan dostlarımızla, arkadaşlarımızla bir araya gelmek. Biz bu zengin sofraları dostlarımızla bir araya gelerek dertleşmek, sevinçlerimizi paylaşmak, hüzünlerimizi paylaşmak için kullanıyoruz.” dedi.

Türkiye’nin girişimleriyle haziran ayının ilk pazar gününün tüm dünyada “Dünya Kahvaltı Günü” olarak kutlandığını dile getiren Oral, “Aynı zamanda Türkiye Türk kahvaltısı gününü UNESCO’nun somut olmayan kültürel miras listesine kaydetmek için başvuruda bulundu. Çok yakın zamanda biz bu listeye Türk kahvaltı kültürünün dahil edileceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

Türkmenistan’da Türk kahvaltısı tanıtıldı

Türkmenistan’da Türk kahvaltısı tanıtıldı

Türkmenistan’da Türk kahvaltısı tanıtıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 37 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler