Türkiye'nin "Siber Kahramanlar"ı ödüllendirildi

Türkiye'nin "Siber Kahramanlar"ı ödüllendirildi

Türkiye Stratejik Teknoloji Dönüşümleri Araştırma Merkezi'nce (TÜSİDAM) düzenlenen, "81 İlde 81 Siber Kahraman" adlı proje yarışmasında dereceye giren öğrencilere, para ve eğitim kampı ödülleri verildi- TÜSİDAM Başkanı Batuhan Tosun:- "Liselerimizi ziyar

İSTANBUL (AA) - Türkiye Stratejik Teknoloji Dönüşümleri Araştırma Merkezi'nce (TÜSİDAM) düzenlenen, "81 İlde 81 Siber Kahraman" adlı proje yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Küçükçekmece Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen törende Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Siber Kahramanlar Bayrak Yarışı'nda ilk 5'e girmeyi başaran, geleceğin dehası gençlere ödül verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, eski çağrı cihazlarının yerini cep telefonlarının aldığını belirterek, "Teknoloji gelişiyor. Siber güvenlik çok önemli. Biliyoruz ki gençlerimiz en güzelini yapacak. Hep 21 yaşındaki Sultan Fatih'ten bahsetmeyeceğiz, bugünün Sultan Fatihlerinden de bahsedeceğiz." ifadelerini kullandı.

Günümüzde savaşların silahla değil, bilgiyle yapıldığını aktaran Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya da "Eskiden çocuklara sakın icat çıkarma derlerdi. Şimdi biz ne olur bol bol icat yapın diyoruz. Artık bilgiyi ele geçirmek ve kullanmak çok önemli. Artık ülkeleri bilgiyle, sanal yollarla fethediyorlar. Bizim siber kahramanlara çok ihtiyacımız var." açıklamasında bulundu.

- "20 öğrenciye sponsor olacağız"

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise "81 İlde 81 Siber Kahraman" projesi kapsamında 20 öğrenciye sponsor olacaklarının müjdesini vererek, Türkiye'nin siber dünyada yeni uyanmış bir ülke olarak, gençlere yapılan yatırımlarla Türkiye'nin siber güvenlik konusunda çok daha iyi yerlere geleceğini ifade etti.

TÜSİDAM Başkanı Batuhan Tosun ise çalışmalarının başarıya ulaştığını işaret ederek, şunları kaydetti:

"Liselerimizi ziyaret ediyoruz ve 30 gencimizi 5 günlük bir eğitime tabi tutuyoruz. İçlerinden başarısız olanları eliyoruz. Eleye eleye binlerce gencin içerisinden ilk 5'e ulaştık. Bir hacker yarışması düzenledik, bayrak kapma yarışması diye ve burada bilgi edinme amaçlı sorular sorduk. Siber güvenlik konusunda yaptığımız bir yazılım bu konuda atılım yapmamızı sağlayacak. Bu nedenle burada gençleri yetiştirmemiz çok önemli. Biz bu gençlerimizi işe yerleştiriyoruz. Eğitim hayatlarına burslu devam etmelerini de sağlıyoruz."

- Başarının karşılığı para ve eğitim ödülü

Proje, "Siber Güvenlikte Milli Ruh" sloganıyla yola çıkarak, Edirne'den Ardahan'a tüm Türkiye'de milli siber güvenlik şuuruna sahip gençler yetiştirmeyi hedefliyor.

Bir buçuk yıldır devam eden projenin ilk etabı sonunda başarı elde ederek ödül almaya hak kazanan öğrencilerden birinci Melih Tolga Şahin, ikinci Doğuş Bingül, üçüncü Ömer Faruk Geriş, dördüncü Selimcan Özdemir ve beşinci Selim Emre Okan oldu.

Başarılı olan öğrencilere para ve eğitim kampı ödülleri verildi.


Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler