Türkiye'den Afganistan'daki terör saldırısına kınama

Türkiye'den Afganistan'daki terör saldırısına kınama

Dışişleri Bakanlığı:"Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen, üst düzey yetkililerin de hazır bulunduğu bir anma töreninde meydana gelen terör saldırısını kınıyoruz"- "Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, dost Afganistan hükümetine ve kard

ANKARA (AA) - Türkiye, Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, başkent Kabil'de üst düzey yetkililerin de hazır bulunduğu anma töreninde meydana gelen terör saldırısının kınandığı belirtildi.

Açıklamada, "Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, dost Afganistan hükümetine ve kardeş Afgan halkına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadesine yer verildi.

Afganistan'da, Hazaraların eski lideri Abdul Ali Mezari'nin ölüm yıl dönümü dolayısıyla statta devlet erkanının katılımıyla gerçekleşen törene yapılan roketli ve havanlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti.

Saldırıda yaralananlar arasında temmuz ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan Abdul Latif Pedram'ın da bulunduğu bildirildi.

Öte yandan saldırı sırasında törende, Afganistan İcra Kurulu Başkanı Abdullah Abdullah, eski Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Cumhurbaşkanı adayı Hanif Atmar ve Dışişleri Bakanı Selahuddin Rabbani'nin bulunduğu belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 116 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler