Türkiye Yüzyılı Birlik ve Dayanışma Platformu, Bakü'de iftar programı düzenledi

Türkiye Yüzyılı Birlik ve Dayanışma Platformu, Bakü'de iftar programı düzenledi

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'daki Türk iş adamlarının oluşturduğu Türkiye Yüzyılı Birlik ve Dayanışma Platformu, Bakü'de iftar programları düzenledi. Kahramanmaraş...

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'daki Türk iş adamlarının oluşturduğu Türkiye Yüzyılı Birlik ve Dayanışma Platformu, Bakü'de iftar programları düzenledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedeler için Azerbaycan'da yardım kampanyası düzenleyen platformun programına Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Azerbaycanlı milletvekilleri, Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğrenciler ve Azerbaycan toplumunun farklı kesimlerinden 750 davetli katıldı.

Büyükelçi Bağcı etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaşanan depremlerin ardından Türk devletinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde tüm imkan ve gücüyle deprem bölgesinde olduğunu, aynı şekilde belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve özel şirketlerin, topyekun Türk halkının seferber olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin yardımına koşan ilk ülkenin Azerbaycan olduğunu hatırlatan Bağcı, Azerbaycan'dan giden arama kurtarma ekiplerinden ve gönderilen yardımlardan bahsetti.

Bağcı, "Azerbaycan adeta seferber olmuş, tek yürek olmuştur. Azerbaycan'ın yardım elini deprem bölgemize ulaştırmak için Türkiye Yüzyılı Birlik ve Dayanışma Platformu ile sivil toplum kuruluşlarımızın bir araya gelerek oluşturduğu Kardeş Kömeği Platformu büyük bir çalışma ve çaba içerisinde olmuştur. Yardımların hazırlanmasında emek ve katkı veren binlerce gönüllüye ve yardım yapan tüm kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.

Türkiye Yüzyılı Birlik ve Dayanışma Platformunu oluşturan ruh ve misyonun Türkiye'nin aydınlık geleceğinin inşasında, Karabağ Zaferi, Şuşa Beyannamesi ile Türkiye ile Azerbaycan arasındaki müttefiklik ilişkisinin, tek millet anlayışının güçlenmesine ve sarsılmaz kılınmasına katkı sağlamak olduğunu ifade eden Bağcı, şunları söyledi:

"Bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kendi uçağını, savaş gemisini yapan, kendi otomobilini üreten bir Türkiye vardır. Küresel krizlerin çözülmesinde en güçlü ve en güvenilir arabulucu ülke Türkiye vardır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye kuşkusuz bu depremin acısını geride bırakacak, yaralarını saracak güce, kudrete ve iradeye sahiptir. Türkiye'nin bu bakışı savunma sanayi alanında, teknoloji alanında geliştirdiği her bir ürün 'bende ne varsa kardeşimindir' anlayışını da yansıtmaktadır. Bugün kardeş Azerbaycan'ın semalarında güvenliğini sağlamak için uçan Bayraktarlar, dün Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in şahsında Azerbaycan'a teslim edilen Türkiye'nin otomobili Togg da buna örnektir. Yakın gelecekte ikinci Kızılelma'yı da Azerbaycan'a teslim etmenin haklı gururunu yaşayacağız."

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden iftar etkinliğinin sonunda Türkiye Yüzyılı Birlik ve Dayanışma Platformu adına Büyükelçi Bağcı'ya plaket verildi.

Türkiye Yüzyılı Birlik ve Dayanışma Platformu, Bakü'de iftar programı düzenledi

Türkiye Yüzyılı Birlik ve Dayanışma Platformu, Bakü'de iftar programı düzenledi

Türkiye Yüzyılı Birlik ve Dayanışma Platformu, Bakü'de iftar programı düzenledi

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 47 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler