Türkiye yarın Fethullah Gülen'in iadesini isteyebilir

Türkiye yarın Fethullah Gülen'in iadesini isteyebilir

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Hadi Sinirlioğlu, bugün Amerika'ya gidecek. 3 gün sürecek ziyarette Fethullah Gülen'in iadesininin de gündeme gelmesi bekleniyor


Pensilvanya'dan Türkiye'yi bölmeye çalışan Fethullah Gülen'in iadesi için çalışmalar sürüyor. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Hadi Sinirlioğlu, bugün gideceği ABD'de, Gülen'in iadesini gündeme getirecek.

Sinirlioğlu, 3 günlük ziyareti çerçevesinde ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilileri ile de görüşecek.

'AİLE İÇİ MESELE'SİNDEN ÇIKTI
Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmelerin de ele alınacağı görüşmelerde; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın paralel yapıyla ilgili başlattığı soruşturma çerçevesindeFethullah Gülen'in iadesinin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e veda ziyaretinde bulunan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone iseGülen'in iadesi konusunu değerlendirirken, "Bu aile içi bir mesele. Bu meseleye karışmak istemeyiz. Ancak biz bu ailenin dostuyuz ve bu meselenin iyi sonuçlanmasını istiyoruz" demişti.

Kaynak: Takvim

Bu haber toplam 994 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler