TÜRKİYE NEPAL HALKININ YARALARINI SARDI

TÜRKİYE NEPAL HALKININ YARALARINI SARDI

Türkiye, gerek devlet kurumları gerekse de STK’ları aracılığıyla 7,8 büyüklüğündeki depremle sarsılan Nepal’de ihtiyaç sahibi halkın yardımına koştu

Son 80 yılın en şiddetli depremini yaşayan Nepal halkının yanında olan Türkiye, arama kurtarma çalışmalarından gıdaya, ilaç ve hijyen malzemesine kadar birçok alanda,Nepal’e yardım elini uzattı

Nepal'i sarsan 7,8 büyüklüğündeki deprem sonrası, 24 saat içinde ülkeye ulaşan AFAD ve AFAD koordinasyonundaki Sağlık Bakanlığı UMKE ve sivil arama kurtarma ekipleri, çalışmalarına Katmandu Havaalanına iner inmez, yol üzerindeki enkazlarda başladı. Ekipler, daha sonra Katmandu yakınlarında bulunan Pukhulachhi’de çalışmalarına devam etti.

 

Arama kurtarma çalışmalarına AFAD ve Sağlık Bakanlığı UMKE 38, Türk Kızılayı 4, GEA Arama Kurtarma 15, IHH Arama Kurtarma 13, Yeryüzü Doktorları 3, AKUT 20 ve SAR 8 kişilik ekipleriyle katıldı.

AFAD ekipleri tarafından gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmaları sonucunda 3 kişi ölü olarak enkazdan çıkarılırken, GEA tarafından Sitapalia bölgesinde 11 enkazda yürütülen arama ve kurtarma çalışmalarında 1 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

AFAD’dan 16 ton insani yardım

 

Deprem sonrası Nepal'de arama  kurtarma çalışmalarına katılan 22 ülkeden biri olan Türkiye, eşzamanlı olarak insani yardım çalışmalarını da yürüttü. Başbakanlık AFAD, ilk etapta acil yardıma ihtiyaç duyan Nepal halkına 16 ton insani yardım ulaştırdı. Ayrıca Türk Kızılayı, Nepalli afetzedeler için yardım kampanyası başlatarak, bölgeye 1000 battaniye ve 320 gıda kolisi gönderdi.

 

Çeşitli Türk STK'ları da yaptıkları insani yardımlarla Nepal halkının yaralarının sarılmasına destek oldu. 

BM kaynakları, ulusal yetkililerin mevcut arama ve kurtarma ekip sayısının yeterli olduğu ve daha fazla ekibe ihtiyaç duyulmadığı açıklaması yaparken, çalışmalarını tamamlayan AFAD ekipleri 2 Mayıs’ta yurda döndü.

Öte yandan bölgede, sağlık malzemesi ve ilaç, koruyucu aşı, su ve gıda ihtiyacının bulunduğu bildiriliyor.

Bu haber toplam 1691 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler