Türkiye İş Bankası, Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin ana sponsoru olacak

Türkiye İş Bankası, Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin ana sponsoru olacak

Türkiye İş Bankası, 100. kuruluş yılı kutlamaları kapsamında Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin ana sponsorluğunu üstlendi.İş Bankası Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısına katılan İş Bankası Genel Müdürü Hakan...

Türkiye İş Bankası, 100. kuruluş yılı kutlamaları kapsamında Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin ana sponsorluğunu üstlendi.

İş Bankası Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısına katılan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, bankanın kültür ve sanat alanındaki faaliyetlerinin İş Sanat çatısı altında yürütüldüğünü ve İş Sanatın sahne sanatlarının yanı sıra plastik sanatlar, kurumsal tarih çalışmaları, müzecilik ve kültür mirası gibi çok çeşitli alanda çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

Aran, Atatürk'ün kurduğu İş Bankasının bu yıl 100. kuruluş yıl dönümü olduğunu belirterek, "Bizim için çok özel olan bu yılda birçok proje gerçekleştiriyor, spordan bilime, eğitimden çevreye ve kültür-sanata farklı alanlarda ülkemize, topluma katkı sunmak üzere çalışmaya devam ediyoruz. 100. yılımızı coşkuyla kutlayacağımız, ikinci yüzyılımıza doğru adım atma heyecanını yaşayacağımız ağustos ayında, sanatseverlerle buluşacak Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin 21'incisine destek vermek bizim için çok anlamlı ve kıymetli." dedi.

Festivalin, tarihi ve doğal güzelliklere sahip Bodrum'da yapılmasının ülke ve bölge turizmine de katkı sağladığını vurgulayan Aran, "Festivalde sahne alacak tüm bale ve dans topluluklarının, yüksek performanslarıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Bedri Tan Sağtürk de Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin sahnelenecek 6 eserin, 11 temsili ile zengin bir programa sahip olduğunun altını çizdi.

Festivalde ilk kez sahnelenecek Kuğu Gölü balesinde dünyaca ünlü yıldızların sahne alacağına işaret eden Sağtürk, şu bilgileri verdi:

"Brezilya’dan Bodrum Bale Festivali'ne ilk kez konuk olmaları için görüşmelerini sürdürdüğümüz Ricardo Amarante ve Dans Topluluğunun tango adımlarını bale adımları ile birleştirerek nefis bir repertuvarla festivalde yer almasını planlıyoruz. Ülkemizde ve dünya sahnelerinde birçok kez sanatseverlerle buluşturulan ve bu yıl sahnelenişinin 25. yılını kutlayacağımız, tasavvuf ile çağdaş temaların örgüsüyle yolculuk kavramının anlatıldığı Güldestan modern dans eseri de Ankara ve İstanbul Müdürlüklerimizin ortak çalışmasıyla muhteşem bir görsel şöleni Bodrumlu sanatseverlerle buluşturacaklar. Bodrum Bale Festivali’nde kostüm, dekor, dans ve müzikleri ile dikkat çekecek önemli bir eser ise bu yıl Türkiye prömiyerini yaptığımız Muhteşem Gatsby eseri olacak. Festivalde bütün temsilleri kapalı gişe sahnelenen Carmen ve Zorba eserleri de sanatseverlerin beğenisine sunulacak."

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen festival, Türkiye ve dünyadan bale ve modern dans topluluklarını sanatseverlerle buluşturacak.

Festival, bu yıl 3-21 Ağustos'ta İş Bankasının katkılarıyla gerçekleştirilecek.

Türkiye İş Bankası, Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin ana sponsoru olacak

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 49 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler