TURKEN'den  ABD'de Egitim hizmetleri

TURKEN'den ABD'de Egitim hizmetleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’taki temasları çerçevesinde Mandarin Otel’de TURKEN Foundation tarafından onuruna verilen yemeğe katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’taki temasları çerçevesinde Mandarin Otel’de TURKEN Foundation tarafından onuruna verilen yemeğe katıldı.

New York’ta bulunan çok sayıda ülkenin devlet ve hükümet yetkilisini de bir araya getiren akşam yemeğine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve beraberindeki heyet üyeleri, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve eşi Sinem Kılıç, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın ve eşi, İstanbul Milletvekili Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Başbakanlık Başmüşaviri Ali Sarıkaya, Cumhurbaşkanlığı Müşaviri Şenol Kazancı, Cumhubaşkanlığı Ekonomi Danışmanı Yiğit Bulut da katıldılar.

Katılımın oldukça yoğun olduğu akşam yemeğine Türk ve Türk Amerikan toplumunun önde gelen işadamları, toplum liderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra TURKEN Foundation yöneticileri Dr Halil Mutlu, Memiş Yetim, Haluk Gani, Serhat Kaan ve Fatih Hıdırlıgil, Türgev ve Ensar Vakfı yöneticileri, Her Şey Türkiye İçin Platformu yöneticileri ve Ahıska Türk toplumu temsilcileri de iştirak etti.

Katılımcı sayısının 470 kişiyi aştığı gece de yapılan sunumda ABD’de 2014 yılının Haziran ayında kurularak faaliyete başlayan  TURKEN Foundation’ın vizyonu anlatıldı. Eğitim alanında faaliyet gösteren TÜRGEV ve ENSAR Vakıflarının ABD’de birlikte kurdukları  TURKEN Foundation, ABD’ye gelen Türk Öğrencilere başta yurtta konaklama ve burs olmak üzere imkanlar sağlayarak ABD’de eğitim gören başarılı öğrencilere destek olmayı amaçlamakta, aynı zamanda kendi kültür ve değerlerini korumalarını  hedeflemektedir. Gecede yapılan sunumda TURKEN Foundation’ın kısa süre içinde Manahattan’da bir yurt açacağı ve daha sonrasında bunu ABD’nin diğer bölgelerinde açılan yurt ve eğitim kurumlarının izleyeceği belirtildi.

Gece de konuşan ENSAR Vakfı Başkanı, TÜRGEV ve ENSAR Vakfı tarafından kurulan TURKEN Foundation’ın bir başlangıç olduğunu bunu diğer ülkelerde kurulan vakıfların izleyeceğini ve diğer ülkelerde de yurtlar ve eğitim kurumları açılacağını söyledi. Ayrıca konuşmasının sonunda TURKEN Foundation’ın kuruluşuna destek olan Herşey Türkiye İçin Platformuna da (Everything for Turkey) teşekkür etti.

Basına kapalı etkinlikte Erdoğan, programda hazır bulunan devlet adamları, iş adamları, STK temsilcileri, akademisyen ve öğrencilere hitap ederken, otel önünde toplanan bir grup Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu. 

 

Bu haber toplam 2190 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler