Türk ve Suriyeli çocuklar Kızılay Çocuk Festivali'nde buluştu

Türk ve Suriyeli çocuklar Kızılay Çocuk Festivali'nde buluştu

Şanlıurfa'da Türk Kızılay Toplum Merkezince, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çocuk Festivali'nde Türk ile Suriyeli çocuklar gönüllerince eğlendi

ŞANLIURFA (AA) - Türk Kızılay Toplum Merkezince, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa'da düzenlenen Çocuk Festivali'nde Türk ve Suriyeli çocuklar gönüllerince eğlendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Tesisleri'nde gerçekleştirilen festivalde, yaklaşık bin Türk ve Suriyeli çocuk, halat çekme, yumurta ve çuval yarışı gibi çeşitli oyunlar oynayarak birlikte keyifli anlar yaşadı.

Çocuklara uçurtma ve balon dağıtılan etkinlikte çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

Kızılay Toplum Merkezi görevlisi Gülşen Gergerli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk ve Suriyeli çocukların birlikte eğlenmesini sağlayarak sosyal uyumlarını güçlendirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Gergerli, etkinliğe Harran ve Akçakale ilçeleri ile kent merkezinden yaklaşık bin çocuğun katıldığını dile getirerek çocukların Genç Kızılay gönüllüleriyle neşeli vakit geçirdiklerini aktardı.

Etkinliğe katılan 9 yaşındaki Elif Nur Akbaş da arkadaşlarıyla çok eğlendiğini söyledi. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Akbaş, "Böyle bir etkinliğe ilk kez katılıyorum. Çok eğleniyoruz. Keşke bu tür etkinlikler her zaman yapılsa. Etkinliği düzenleyen Türk Kızılaya çok teşekkür ediyorum." dedi.

Okan Boztaş ise etkinlikte gösteri yapacağını belirterek, festivale katıldığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.


Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler