Türk rehineleri Musul Valisi teslim aldı iddiası

Türk rehineleri Musul Valisi teslim aldı iddiası

IŞİD'in Türkiye'nin Musul Konsolosluğu'nu basıp rehin aldığı Türkiye vatandaşlarını IŞİD tarafından Musul Valisi olarak atanan kişinin teslim aldığı iddia edildi.

İddiaya göre Başkonsolos Öztürk Yılmaz dahil tüm rehineler Valilik binasından valilik konutuna götürülecek. Diplomatlar ve ailelerinin gün içinde Türkiye'ye getirilmesinin beklendiği iddialar arasında.

IŞİD'in Twitter hesabından yaptığı açıklamada da Musul'da rehin alınan Türklerin bugün istanbul'a gönderilebileceğini açıkladı. Yeni Şafak ise rehinelerin Musul Valisi'ne teslim edildiğini iddia etti.

Irak'ın Musul kentini ele geçirdikten sonra dün Musul'daki Türk konsolosluğunu basarak 49 kişiyi rehin alan Irak Şam İslam Devleti İŞİD, bugün rehineler hakkında bir açıklama yaptı.

Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş'ın twitter üzerinden İngilizce sorduğu "diplomatlarımızı ne zaman bırakmayı düşünüyorsunuz?" sorusuna yanıt veren örgüt yine İngilizce "bugün İstanbul 'da olacaklarını düşünüyorum" açıklaması yaptı.

"REHİNELERİ MUSUL VALİSİ TESLİM ALDI" İDDİASI

Öte yandan Yeni Şafak gazetesinden Çetiner Çetin'in haberine göre rehin alınan Türk vatandaşları Musul Valisi teslim edildi.

Musul'da geçici bir yönetim kurduğunu ilan eden IŞİD, Başkonsolos Öztürk Yılmaz dahil tüm rehineleri Musul Valisi'ne teslim etti. Dünden beri Valilik binasında tutulan rehineler Valilik Konağına alınacak.

 

Burada Musul Valiliği tarafından misafir edilecek olan diplomat ve ailelerinin gün içinde Türkiye 'ye getirilmesi bekleniyor

Bu haber toplam 915 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler