Türk Benzin İstasyon Endüstrisi Bu Konferansta Buluşuyor

Türk Benzin İstasyon Endüstrisi Bu Konferansta Buluşuyor

New York ve çevresindeki 300'e yakın Türk benzin istasyon işletmecisi ilk kez Team of America Consulting öncülüğünde bir araya geliyor

Türk Benzin İstasyon Endüstrisi Bu Konferansta Buluşuyor

New York ve çevresindeki 300'e yakın Türk benzin istasyon işletmecisi ilk kez Team of America Consulting öncülüğünde bir araya geliyor. Amerika'daki Türk girişimcilerin en güçlü olduğu endüstrilerden biri olan akaryakıt sektöründeki gelişmeleri, trendleri ve gelecekle ilgili beklentileri 18 Eylül Perşembe günü New York Roger Smith Hotel'de gerçekleştirilecek konferansta sektörün liderleri buluşacak.

Konferanstaki amaçlarının Türk akaryakıt işletmeciliğinin gücünün gözler önüne sermek ve birlikte neler yapılabileceğini göstermek olduğunu kaydeden Team of America Consulting yöneticisi Cüneyt Gürkan, ''TurkofAmerica dergisinin yaptığı bir araştırmaya göre New York, New Jersey ve Connecticutt eyaletlerinde 300'e yakın benzin istasyonu Türk girişimciler tarafından yönetiliyor. Bunların ekonomik gücü ve birlikte gücümüzün neler olduğunu görmek açısından bu toplantı büyük önem taşıyor,'' dedi.

Konferansta benzin istasyonlarının birleşerek bir dernek kurmalarının faydaları değerlendirilecek ve altyapı çalışmaları, bu tür bir dernekte kimlerin nasıl görevler alabilecegi değerlendirilecek.

TurkofAmerica dergisinin yaptığı araştırmaya göre, ABD'de 1960'lı yıllardan itibaren akaryakıt sektörüne ilgi duyan Türk ve Türkiye'den gelen Ermeni ve Süryani girişimciler halen New York, New Jersey ve Connecticut eyaletlerinde 300'e yakın gaz istasyonunun işletmesini yapıyor. 2 milyar dolardan fazla bir ekonomik değer yaratan girişimciler 3 binden fazla kişiye istihdam yaratıyor.

Benzin istasyonu işletmeciliği özellikle Kuzey New Jersey'de Ermenilerin, New York'un Long Island bölgesinde ise Türklerin kontrolünde.

Geçtiğimiz aylarda tekstil ve gıda sektör temsilcileri ile Amerika'da faaliyet gösteren Türk girişimcileri bir araya getirdiklerini, hatırlatan Gürkan, düzenli seminerlerle farklı sektörleri bir araya getirmeye devam edeceklerini kaydetti. 

Exxon, BP, Sunoco, Shell, Valero, Lukoil, Getty gibi benzin istasyonları sahiplerini buluşturacaklarını vurgulayan Gürkan, konferansa akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren toptancılar, dağıtımcılar ve perakendecilerin katılacağını, Gas Association yetkilileri ile Kongre ve Senato'dan kamu otoriterilerinin de konferansta yer alacağını ifade etti. Benzin istasyonlarına mal tedariki yapan toptancı firmalarla, profesyonel emlak şirketleri, hukuk büroları, sigorta şirketleri, bankalar ve yatırımcı şirketlerle ön görüşmeler yapıp etkinlikten haberdar ettiklerini dile getiren Gürkan, ''Gördüğümüz ilgi gerçekten şaşırtıcı derecedeydi. Sektörün böyle bir toplantıya büyük ilgi duyması ne kadar doğru bir alanda bir konferans yaptığımızın göstergesi,'' diye konuştu. 

Henüz kurulalı bir yıldan daha az bir süre olmasına karşın Team of America Consulting, Türkiye'den gelen iş heyetlerine B2B görüşmeler, seminerler, konferanslar, fuar organizasyonları, ticari geziler konusunda yardımcı oluyor.
 
TEAM OF AMERICA CONSULTING HAKKINDA
New York merkezli olarak Amerikan pazarına girmek isteyen girişimcilere B2B toplantılarından ticari heyet organizasyonlarına, fuar ve tanıtım hizmetlerinden, VIP seyahat organizasyonlarına kadar geniş bir yelpazede hizmet veren Team of America Consulting ekibi konusuna hakim ve ABD'de iş tecrübesine sahip profesyonellerden oluşuyor. Yaklaşık bir yıl önce kurulan ve kısa sürede düzenlediği konferans serileri ve ağırladığı ticari heyetler ile dikkatleri üzerine çeken Team of America, konusunda uzman 15'e yakın farklı danışmanla birlikte çalışıyor.
 

Bu haber toplam 1368 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler