Türk Bayrağı Lawrence'de Göndere Çekildi

Türk Bayrağı Lawrence'de Göndere Çekildi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ABD'nin Massachusetts Eyaletindeki Lawrence şehrinde Türk bayrağı bu sene de 4. kez göndere çekildi.

Nihal Bozkurt'un haberi

www.haberabd.com

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ABD'nin Massachusetts Eyaletindeki Lawrence şehrinde Türk bayrağı bu sene de 4. kez göndere çekildi.

Boston'un kuzeyindeki Lawrence şehrine Türkler ilk kez 100 yıl önce Osmanlı imparatorluğu zamanında gelmeye başladılar. İlk gelen bu Türklerin pasaportları halen Lawrence İl Halk kütüphanesinde bulunmaktadır. 30 yıl önce çoğunluğunu terzilerin oluşturduğu Türkler yeniden Lawrence şehrine göç etmeye başladılar. Lawrence şehri komşu şehirler Lowell ve Haverhill ile birlikte sanayi devriminin yaşandığı üç şehir olarak bilinmekte. Titanic'ten büyük tekstil fabrikalarıyla meşhur bu üç şehir, aynı zamanda immigrant (göçmen) şehirleri olarak da biliniyor.

Cumhuriyetimizin 93. yılında Lawrence şehrinde, bu yılda Türk Bayrağı tören eşliğinde göndere çekildi. Bu tarihi törene Lawrence Belediye Meclis Başkanı Kenrdyis Wasquez, T.C. Boston Konsolosu Kemal Yüksektepe, LawrenceHalk Kütüphanesi Müdür Yardmcısı ve Müsiad Boston sorumlusu Kemal Bozkurt, Methuen Selimiye Camii Imam Hatibi Gökhan ISGL Imami Beshir Bilal başarılı işadamlarımızdan Muzaffer Yaslı, Omer Kara Lawrence ve çevresinde oturan Türkler ve Türk dostları iştirak ettiler.

Programı organize eden ve yöneten Kemal Bozkurt açılış konuşmasında: "Bugün 4. kez Lawrence'de bayrağımızı göndere çekiyoruz. 4 yıldır mütevazı bir şekilde başlattığımız bu törenin kıyamete kadar devam etmesini diliyor ve umuyorum" dedi. Bozkurt konuşmasında Amerikada'ki Turklerin her alanda basarili olduklarini ve asla yilmadiklarini beyan ederek, Lawrence sehrinde cogunlugun Dominikanlilarin olmasina ragmen 76 bin kişilik Lawrence'de hemen her milletten insanın bulunduğunu beyan ederek katılan herkese teşekkür etti.

Lawrence Belediye Meclis Başkanı Wasquez ise; Lawrence'de bulunan bütün etnik grupların bu tur davetlerine iştirak etmekten memnuniyet duyduğunu belirterek Türk Bayrağı'nin göndere çekilmesi törenine seve seve katıldığını ve başta Konsolos Kemal Yüksektepe ve toreni organize eden Kemal Bozkurt olmak üzere herkese teşekkür etti.

Lawrence'deki bu önemli güne iştirak eden ve törene katılan bütün Türk vatandaşları ve ABD'li misafirlerle ayrı ayrı ilgilenen Boston Konsolosu Kemal Yüksektepe'de yaptığı konuşmasında; Cumhuriyetimizin 93. yılında Lawrence'deki bu güzel törende bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek; bu tur bayrak merasimlerinin ABD içindeki değişik etnik kökenli vatandaşlar için önemini beyan etti ve katılan herkese tekrar teşekkür etti.

Konuşmaların sonunda yaptığı dua ile ISGL İmamı Bilal Beşir Lawrence Belediye Binasında dua eden ilk Imam olarak tarihe geçti

Tören şanlı Türk bayrağının İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilmesiyle sona erdi.

Törenden sonra tüm katılımcılara Lawrence Belediye Binasında Türk Amerikan Yönlendirme Komitesinin sponsorluğundaki leziz Türk yemekleri ikram edildi.

dsc_4304-001.jpgdsc_4331-001.jpg

 

2016-10-27-photo-00000003.jpgimg_0282.jpgimg_0286.jpgimg_0288.jpg

img_0298.jpg

Bu haber toplam 2471 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler