Türk Amerikan Toplumundan Fox News'e "Tayyip Bin Erdoğan" Tepkisi

Türk Amerikan Toplumundan Fox News'e "Tayyip Bin Erdoğan" Tepkisi

Türk Amerikan toplumunun ABD medyasının önde gelen kurumlarının Türkiye Cumhurbaşkanını hedef alan algı operasyonuna tepkisi devam ediyor.

 

ABD'deki 155 Türk sivil toplum kuruluşunu temsil eden Türk Amerikan Milli Yönlendirme Komitesi, Amerikan Fox News televizyonuna bir mektup yazarak San Bernardino'daki terörist saldırı sonrası Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde gerçekleştirilen çirkin propagandadan dolayı özür talep etti.

San Bernardino'daki terör saldırısından sonra polisin şüphelilerden birinin adını Tayyib bin Erdoğan (Tayyeep Bin Ardogan) olarak duyurduğunu ilan eden kanalın kötü niyetli kişilerce aldatılmış olabileceğini anladıklarını ve San Bernardino Polis Departmanı'nın böyle bir şüpheli ismi açıklamadığının ortaya çıkmasının ardından bu yanlışın düzeltidiğinin görüldüğü ifade edilen mektupta her şeye rağmen hatada Fox News'ün ağır mesuliyeti olduğuna dikkat çekildi.

Yönlendirme Komitesi eş başkanları İbrahim Uyar ve Mehmet Toy'un imzasını taşıyan mektupta korkunç terör eyleminin şüphelisine ilişkin olarak yayınlanan ismin fonetik olarak Türkiye Cumhurbaşkanı'nın ismiyle hemen hemen aynı olmasına rağmen Fox News tarafından kontrol edilmeden yayına verilmesi tenkid edildi.

Yönlendirme Komitesi, Fox News kanalını talihsiz olay nedeniyle özür dilemeye davet ederek izleyicilerin Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında akıllarında kalabilecek şüpheleri bertaraf etmeye çağırdı.

California'da bir FOX TV operasyonu

Bu haber toplam 1453 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler