Türk-Amerikan Derneği'nde Ukrayna'nın muhtemel NATO üyeliğine ilişkin konferans düzenlendi

Türk-Amerikan Derneği'nde Ukrayna'nın muhtemel NATO üyeliğine ilişkin konferans düzenlendi

ANKARA (AA) - Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği ve Dış Politika Enstitüsü, Ankara'daki Türk-Amerikan Derneği'nde Ukrayna'nın olası NATO üyeliğinin...

ANKARA (AA) - Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği ve Dış Politika Enstitüsü, Ankara'daki Türk-Amerikan Derneği'nde Ukrayna'nın olası NATO üyeliğinin bölgeye ve Türkiye'ye etkilerine ilişkin konferans düzenledi.

Dış Politika Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın moderatörlüğünü yaptığı konferansa, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, emekli Büyükelçi Erdoğan İşcan ve emekli Büyükelçi Hüseyin Diriöz konuşmacı olarak katıldı.

Bodnar, Ukrayna'nın NATO üyeliği için çalıştığını belirterek üyelik sürecinin hızlıca tamamlanması için NATO'yu zorlamadıklarını fakat tam üyelik için ülkesine plan ve şartlar sunulmasını istediklerini söyledi.

Ülkesinin NATO'dan beklentisinin savaş bölgesine asker sevki olmadığını kaydeden Bodnar, "Savaş sonrasında, Rusya'nın savaşa devam etmesini önleyecek bir güvenlik sistemi kurulmasını istiyoruz." diye konuştu.

Bodnar, Ukrayna'nın asıl amacının savaşı bitirmek olduğunu vurgulayarak "NATO üyesi olmak, Rusya'nın bizi taciz edemeyeceği anlamına gelir." ifadesini kullandı.

Emekli Büyükelçi İşcan ise Ukrayna'nın NATO'ya üyeliğinin yakın gelecekte uygulanabilir gözükmediğini belirterek "Batı, üyelik olmadan da Ukrayna'ya güvenlik güvencesi sağlayabilir." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 43 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler