Tüm ülke 19'luk militanı konuşuyor

Tüm ülke 19'luk militanı konuşuyor

Avusturya vatandaşı 19 yaşındaki IŞİD üyesi Firas Houdi, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkatleri üzerine çekti.

Interpol tarafından aranan Tunus asıllı Avusturyalı gencin, Viyana’nın Floridsdorf bölgesinde büyüdüğü ve Mayıs ayından beri Suriye’de IŞİD için savaştığı iddia ediliyor.
Anayasayı Koruma Dairesi’ne göre Houdi, Avusturya’dan Suriye’ye ve Irak’a savaşmaya giden 130 militandan sadece biri.

IŞİD ÜYESİ ARKADAŞININ ÖLÜM HABERİNİ PAYLAŞTI
Sosyal medyada hayran kitlesi oluşan Houdi’nin son paylaşımlarından biri de kendisi gibi Avusturyalı bir IŞİD militanın ölümüyle ilgili oldu. Beraber çektirdikleri fotoğrafları paylaşan Houdi mesajında "Abdulvahab şehit düştü. Beraber Viyana’da ve İslam Devleti’ndeydik. Allah şehadetini kabul etsin." ifadelerini kullandı.

İSLAM MERKEZİ’NDE RADİKALLEŞTİĞİ İDDİA EDİLDİ

Avusturyalı IŞİD üyesi Houdi’nin, Viyana’nın Floridsdorf bölgesinde yaşadığı bilgisinin ardından gencin bu bölgedeki şehrin tek minerali camisinin bulunduğu Viyana İslam Merkezi’nde radikalleştiği iddia edildi. Gözlerin üzerine çevrildiği kurumun yetkilileri iddiayı yalanlandı. Birkaç hafta boyunca Avusturya medyasının mesken edindiği camide verilen Cuma hutbelerinde bu konu işlendi. Avusturyalı bir televizyon kanalına açıklama yapan İmam Salim Mujkanovic, "Bu iddialar saçmalık. Biz IŞİD’ı kınıyoruz. Tüm destekçilerine ve sempatizanlarına mesafe koyuyoruz." şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1297 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler