TÜİOSB'den yıllık 250 milyon dolarlık ihracat hedefi

TÜİOSB'den yıllık 250 milyon dolarlık ihracat hedefi

TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta:- "Şu anda 180 hektarlık alanda inşaata başladık. Bu alana fabrika kuracak 70 yatırımcımız 7 bin kişiyi istihdam edecek. Daha sonrasında 245 hektarlık alana genişleyecek organize sanayi bölgemizde en az 100

MERSİN (AA) - Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, "Yeni kurulan organize sanayi bölgemizde yatırımcılarımızın bir araya gelmesiyle yıllık 250 milyon dolarlık bir ihracat hedefliyoruz." dedi.

Balta, AA muhabirine, TÜİSOB'nin temelinin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla 2019 yılında atıldığını söyledi.

Tarsus ilçesi Kurbanlık mevkisine kurulan TÜİOSB'de tarım ve gıda üzerine çalışan tüm ihracatçı firmalarla bir araya geleceklerini belirten Balta, bugüne kadar bölgeye yatırım yapanların yüzde 90'ının ihracatçı firmalardan oluştuğunu bildirdi.

Balta, bölgenin 245 hektarlık bir alana inşa edileceğini ifade ederek, şöyle konuştu

''Altyapı, bina ve makine teçhizatlarımızla yaklaşık 300 milyon dolarlık yatırımdan bahsediyoruz. Yeni kurulan organize sanayi bölgemizde yatırımcılarımızın bir araya gelmesiyle yıllık 250 milyon dolarlık bir ihracat hedefliyoruz. Şu anda 180 hektarlık alanda inşaata başladık. Bu alana fabrika kuracak 70 yatırımcımız 7 bin kişiyi istihdam edecek. Daha sonrasında 245 hektarlık alana genişleyecek organize sanayi bölgemizde en az 100 yatırımcımızla 10 bin kişilik bir istihdama ulaşmayı hedefliyoruz.''

- ''Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı teşvik veriyor''

TÜİOSB'nin içerisinde yer alan firmaların birçok teşvikten faydalandığını dile getiren Balta, "Makine, teçhizat ve bina yatırımlarında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın bölgemize vereceği teşvikler var. Yatırımcılarımız 3 yıl ödemesiz 12 yıl vadeye varan kredi imkanıyla yatırımlarını yapıyor olacak. Bu da daha fazla yatırım yapma yönünde hepimizi teşvik eden önemli konulardan bir tanesi.'' ifadesini kullandı.

Balta, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde gıda üretimi ve güvenliği konularının öneminin arttığına dikkati çekerek, TÜİOSB'nin bu alanda önemli rol üstleneceğini sözlerine ekledi.


TÜİOSB'den yıllık 250 milyon dolarlık ihracat hedefi

TÜİOSB'den yıllık 250 milyon dolarlık ihracat hedefi

TÜİOSB'den yıllık 250 milyon dolarlık ihracat hedefi

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 317 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler