TÜGVA Enderun Okulu, törenle tanıtıldı

TÜGVA Enderun Okulu, törenle tanıtıldı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Lise Koordinatörlüğü tarafından liseli öğrencileri üniversite öncesinde alanında deneyimli akademisyen...

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Lise Koordinatörlüğü tarafından liseli öğrencileri üniversite öncesinde alanında deneyimli akademisyen ve yöneticilerle buluşturarak rehberlik hizmeti ve bölümler hakkında genel bilgi sahibi olmasını amaçlayan Enderun Okulu projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Vakfın genel merkezinde Kur'an-ı Kerim tilaveti ve TÜGVA müzik grubu Aksiyon'un ezgileriyle başlayan törene, TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Burada konuşan Beşinci, TÜGVA Lise Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen eğitim programına 2 ayda yaklaşık 10 bin başvuru aldıklarını söyledi.

Program kapsamında teknik gezilerin, meslek buluşmalarının olacağını ifade eden Beşinci, ayrıca akademisyen ve mesleğinde başarılı yöneticilerin program kapsamında dersler vereceğini anlattı.

Beşinci, projeyle öğrencilerin üniversite öncesinde deneyimli isimlerle buluşup rehberlik hizmeti ve genel bilgi almalarını sağlayacaklarını belirterek, tıp, hukuk, mühendislik, diplomasi ve siyaset alanlarına ilgi duyan, okuyup yazmayı seven öğrencilerle yola çıkacaklarını kaydetti.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Köken ise Enderun Okulu'nun tarihine değinerek Fatih döneminde atılan temellerin 100 yıl sonra Kanuni Sultan Süleyman döneminde meyve vermeye başladığını dile getirdi.

Gençlere okuyacakları, uzmanlaşacakları alanların kendilerine olduğu kadar insanlığa da faydalı olması gerektiğini ifade eden Köken, popüler alanlar yerine doğru planlamayla tercihlerin yapılması önerisinde bulundu.

Program sonunda gerçekleştirilen çekilişle gençlere çeşitli hediyeler verildi.


TÜGVA Enderun Okulu, törenle tanıtıldı

TÜGVA Enderun Okulu, törenle tanıtıldı

TÜGVA Enderun Okulu, törenle tanıtıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 44 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler