TTK'ye alınacak maden işçileri

TTK'ye alınacak maden işçileri

Zonguldak'ta mesai saatinin başlamasıyla TTK'ye maden işçisi alımı için başvuruda bulunan vatandaşlar, İŞKUR önünde yoğunluğa neden oldu

ZONGULDAK (AA) - Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) bin maden işçisi alımı için başvuru yapmaya başlayan vatandaşlar, Zonguldak İŞKUR önünde kuyruk oluşturdu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl Zonguldak mitinginde TTK'ye ilk etapta bin, ikinci etapta 500 olmak üzere toplam bin 500 yer altı üretim işçisi alımı sözü vermesinin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı çalışmalarını tamamladı.

İşçi alımı için başvuruların 12 Şubat'ta yapılacağının duyurulmasının ardından akşam saatlerinden itibaren Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde bekleyen vatandaşlar, mesai saatinin başlamasıyla başvurularını yapıyor.

Vatandaşların yoğunluk oluşturduğu bölgede polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.

- "Hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz"

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 08.30'dan itibaren başvuruları almaya başladıklarını belirterek, vatandaşların başvuru için geceden beri kuyruk oluşturduğunu söyledi.

Başvuru şeklini vatandaşlara anlattıklarını aktaran Demirsu, şöyle konuştu:

"7 gün boyunca başvuruları alacağız. 'Ticaret ve sanayi odalarından ve belediye başkanlıklarından da yetkili personellerimiz bu başvuruları alacak.' dedik ama vatandaşlar tedirgin oldukları ve tam güvenmediği için internete, ALO 170'e, kendi başvurularını yapamayacaklarını düşündükleri için kapıda kuyruk oluşturdu. Şu an internetimiz genel müdürlüğümüzce hızlandırıldı. Hızlı bir şekilde başvuruları alıyoruz. Kapıda çok yoğunluk var ama tez zamanda bunu eriteceğimize inanıyorum. Zaten 7 gün boyunca öğlen ve gece yarılarına kadar çalışacağız, hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Cumartesi ve pazar günü de çalışarak arkadaşlarımızın mağdur olmamasını sağlayacağız."

- "İnşallah iş sahibi oluruz"

Kaydını yaptıran Mahsun Koçaklı da dün ALO 170'i aradığını, başvurusunun gerçekleştiğinin kendisine söylenmesine rağmen emin olabilmek için Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne geldiğini söyledi.

Bu iş için sabahladıklarını ifade eden Koçaklı, "İnşallah iş sahibi oluruz, heyecanlıyız. Evliyim ve bir oğlum var. Askerden yeni geldim ve işim yok. Buna çok ihtiyacım var, girmem lazım. Bunca yıl beklemişim bir gece bizim için hiçbir şey. Hiç uyumadım ama şimdi eve gideceğim rahatça uyuyabileceğim." ifadelerini kullandı.

Kayıt için bekleyen Muhammet Cinmantarcı ise başvuru için İstanbul'dan geldiğini ve geceden beri beklediğini anlatarak, kendileri için bunun büyük fırsat olduğunu dile getirdi.

TTK'ye yapılacak maden işçisi alımı için Zonguldak'a 700, Bartın'a 200 ve Karabük'e 100 kontenjan ayrıldı. İş için 18 ile 32 yaş arasında, askerlikle ilişiği olmayan adaylar başvuru yapabilecek. Müracaatlar 7 gün sürecek.

Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından 2-3 Mart tarihlerinde Zonguldak, Bartın ve Karabük'te noter huzurunda kura çekilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 127 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler