Trump'tan Cumhuriyetçi vekillere ikna telefonu

Trump'tan Cumhuriyetçi vekillere ikna telefonu

ABD'de yeni sağlık sigortasına yönelik kritik oylama öncesi son kozlar paylaşılıyor- Amerikan medyası, Trump'ın Cumhuriyetçi vekilleri telefonla tek tek arayarak yeni tasarının Temsilciler Meclisinden geçmesini sağlamaya çalıştığını yazdı- Muhafakazar mil

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Donald Trump'ın, yeni sağlık sigortası tasarısına yönelik kritik oylama öncesi Cumhuriyetçi vekilleri bizzat telefonla arayarak ikna etmeye çalıştığı bildirildi.

Trump yönetimi için büyük önemi bulunan Amerikan Sağlık Hizmetleri Yasası (AHCA), Temsilciler Meclisinin bugünkü oturumunda oylamaya sunulacak. Cumhuriyetçiler ve Demokratlar, kritik oylama öncesi son kozlarını oynuyor.

Eski Başkan Barack Obama'nın imzasını taşıyan Düşük Maliyetli Sağlık Sigortası Yasası'nın (ACA) iptalini öngören AHCA'nin Kongrenin ilk kanadından geçmesi için 216 "evet" oyu gerekiyor.

Buna karşın tasarının 237 Cumhuriyetçi ve 193 Demokrat vekilin bulunduğu Temsilciler Meclisinde yapılacak oylamada yeterli desteği bulamaması, Beyaz Saray'ı ve Cumhuriyetçi liderleri endişelendiriyor.

- Tasarı karşıtı Cumhuriyetçi 27 vekil Trump'ın işini zorlaştırabilir

Amerikan medyasındaki haberlere göre, Donald Trump, Cumhuriyetçi vekilleri tek tek arayarak yasa tasarısının Temsilciler Meclisinden geçmesini garantilemeye çalışıyor.

Trump'ın Cumhuriyetçileri şahsen aramasında 27 vekilin tasarıya muhalefet edeceğini açıklamasının etkili olduğu belirtiliyor.

Muhalif vekiller, Oval Ofis'ten ve Cumhuriyetçi liderlerden gelen baskıya rağmen fikirlerini değiştirmezse tasarının 216 oya ulaşamayarak reddedileceği öngörülüyor.

Donald Trump, geçen salı günü Temsilciler Meclisinde Cumhuriyetçi vekillerle yaptığı görüşmede, "Yeni sağlık yasasını çıkarmazsak bu kalabalıkları artık toplayamayız. Bunu yapmazsanız 2018'de pek çoğunuzun koltuğunu kaybedeceğini düşünüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

- Koch kardeşlerden muhalif vekillere milyonlarca dolarlık vaat

ABD'nin en zengin iş adamlarından milyarder Koch kardeşler, kritik oylama öncesi tasarıya karşı çıkan Cumhuriyetçi vekillere gelecek yıl yapılacak Temsilciler Meclisi seçimleri için milyonlarca dolarlık finansman sağlayacaklarını açıkladı.

Ülkenin en büyük ikinci özel şirketi Koch Industries'in sahibi olan Charles ve David Koch kardeşler, normalde Cumhuriyetçi adayların en büyük bağışçıları ve destekçileri arasında yer almalarına rağmen başkanlık seçiminde Trump'ı desteklememişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 6612 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler