"Trabzonspor maçının hakemle konuşulması bizi üzdü"

"Trabzonspor maçının hakemle konuşulması bizi üzdü"

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz:"Trabzonspor yöneticilerinin tepkilerine hak veriyorum. İnsanın canı yanınca bağırır, bu gayet doğal"- "(Kulüpler Birliği Vakfı açıklaması) Sizin ortağınız, yönetimde birlikte olduğunuz insan, bilginiz dışında siz


İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'u 3-1 yendikleri maçta iyi bir mücadele sergilediklerini vurgulayarak, "Trabzonspor maçının hakemle konuşulması bizi çok üzdü." dedi.

Mustafa Cengiz, Türk Telekom Stadı'nda devre arasında transfer edilen oyuncuların tanıtım toplantısından sonra basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Galatasaray'ın Trabzonspor maçında son yıllardaki en iyi futbolunu oynadığını belirten Cengiz, "Trabzonspor maçının hakemle konuşulması bizi çok üzdü. Türkiye'de demokratik ortamda her şeyin konuşulması ve tartışılması gerekiyor. Hakemden ziyade başka iki güzellik unutuldu. Galatasaray müthiş bir futbol oynadı. Son yılların en muhteşem futbolunu oynadı. Trabzonspor da aynı dirençle cevap verdi. O genç çocuklar müthiş mücadele verdi. Maçın içinde kasıtlı tek faul olmadı. Maç bittikten sonra her iki takım oyuncuları birbirlerine sarıldı. Maalesef biz bunu atladık." diye konuştu.

Türkiye'nin barış, huzur ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu aktaran Cengiz, şunları kaydetti:

"Biz kavgadan beslenmiyoruz. Biz yöneticiler dikkat etmeliyiz. Ağzımızından çıkan her lafın nerelere gideceğini çok iyi tartmalıyız. Bu bağlamda Trabzonspor yöneticilerinin tepkilerine hak veriyorum. İnsanın canı yanınca bağırır, bu gayet doğal. Fakat biz bunun çok fazla abartılmasını istemiyoruz. Aynı tepkileri biz de verdik. Ben 150 gün ceza aldım. Şiddetli tepkiyi uluslararası maçlarımızdan önce verdik. Hakemler bizim lehimize hata yapsın istemiyoruz. O bizim vicdanımızı yaralar. Lütfen rakip takımlar da buna inansın. Rakiplerimize aynı saygıyı duyuyoruz. Onların da asla kötü niyetle değil, iyi niyetle davrandıklarını değerlendiriyoruz. Kendimiz gibi görüyoruz."

Mustafa Cengiz, ligin ilk yarısında Fenerbahçe ve Atiker Konyaspor ile oynadıkları maçlardaki hakem kararlarına tepki gösterdiklerini anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fenerbahçe ile yaptığımız maçta Serdar Aziz'e yapılan harekette Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemine gidilmedi. Konyaspor maçında yine Serdar kardeşimizin yaptığı bir hareket var. O harekete kırmızı kart verildi ve VAR'a gidilmedi. Biz konuşmaların yayımlanmasını istedik. Bunu vermediler. Gereğine yaptık. Önce federasyondan resmi olarak kayıtları istedik, federasyon bize dönmedi. UEFA ile temas kurduk, IFAB'a gittik. Geçen hafta bize yanıt verdi. Bize en kısa sürede yanıt verileceğini söylediler. Bu ilk defa olacak. Trabzonspor maçındakini de yayımlayın. Eğer bizim aleyhimize ise biz gereken söylemi yaparız. Trabzonspor Türk futbolunda değerli bir markadır. Binlerce futbolcusu vardır. Biz niye onlara haksızlık yapılsın isteyelim."


- "O bildiriyi 17 kulüp imzalamadı"


Mustafa Cengiz, Kulüpler Birliği Vakfının kendilerine danışmadan yayımladığını bildiriyi hatırlatarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sizin ortağınız, yönetimde birlikte olduğunuz insan, bilginiz dışında sizden habersiz size karşı bir eylem yaparsa bunun adına ne denir? Belki bizim de onaylayacağımız şeyler de vardı. O bildiriyi 17 kulüp imzalamadı. Sadece 8 kulüp imzaladı ve benim görüştüklerimin içinde aceleyle imzaladıklarını söyleyenler var. Kulüpler birliğinin 17 diye ilan ettiği sayı doğru değil. Biz neredeyse Türkiye'nin yüzde 40'ını temsil ediyoruz. Diğer kulüplerle baktığımızda yüzde 70-80'ni o bildiriye karşı. İmza olayı zaten yok. Neden imzaya açılmadı. Hala birliğin sayfasında duruyor. O kulüplerin yerinde ben olsam hakemlerin aleyhine deklerasyon veya bildiri yapamam, utanırım. Hicap duyarım. Yoksa kendileri bilir, herkesin karakteri kendine."

Kendileri için asla bir ayrıcalık istemediklerini vurgulayan Cengiz, "Bildiriyi hazırladığını iddia eden isimlerden biri ile görüştüm. Kendisi 'Sayın Ali Dürüst'ün tekrar federasyona dönmesiyle siz sanki özel bir anlaşma yaptınız.' dediler. Ben asla böyle bir şeyin olmadığını söyledim. Ne Ali Dürüst'ün istifa edeceğini biliyordum ne de geri döneceğini. Ali Dürüst, Galatasaray'a hizmet etmiş bir kardeşimizdir ama federasyonda Galatasaray'ın temsilcisi değildir. Galatasaray'a özel olarak hizmet ederse biz bundan rahatsızlık duyarız." ifadelerini kullandı.

Mustafa Cengiz, daima objektiflikten yana olduklarını dile getirerek, "Biz zaten fanatik takım taraftarı olan bazı hareketlere şiddetle karşıyız. Objektif olunmasını istiyoruz. Bizim Trabzonspor maçını isterse Sevgili Ahmet Ağaoğlu yönetsin, orada mutlaka bir neticeye ulaşacağımıza inanıyoruz. Ben bir başkan olarak pozisyonlara girmek istemiyorum. Onu siz değerli yorumculara bırakmak istiyorum. Ama lütfen alemi sersem milleti aptal zannetmeyelim. Trabzonspor maçında bizim aleyhimize de hatalar yapıldı. Rakibimiz için de yapıldı. Biz bunu söylüyoruz. Sevgili Başkanımız, 'Normal şartlarda Galatasaray kazanırdı.' dedi ve tebrik etti. Kendisine ve Trabzonspor camiasına tekrar teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kulüpler Birliği Vakfının yayımladığı bildiriye kimsenin sahip çıkmadığını aktaran Cengiz, "Konuştuğum hiç kimse bana 'O bildiriyi ben yazdım.' demedi. Görüştüğüm 12 kulüp o bildiriye karşı. O bildiriyle bir yanlış yapıldı. Kendilerine bildiriyi kaldırmaları için yazı yazdık. 'Bir araya gelelim.' dedik, gelmediler. O zaman amaç başka. O zaman sen içinde bulunduğun gücü başka bir kulübün aleyhine kötü kullanıyorsun demektir. Eğer böyle değilse lütfen düzeltsinler, biz de iştirak ederiz." şeklinde konuştu.

Cengiz, İstanbul Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ile Trabzonspor Kulübünün de bildiriyi imzalamadığını ifade etti.


- "11 yerli ile çıkmanıza engel bir şey var mı?"


Mustafa Cengiz, bazı maçlarına 11 yabancı oyuncuyla çıkmalarının, İstiklal Marşı üzerinden eleştirilmesine tepki göstererek, "Hepimiz yurtseveriz, ülkemizi çok seviyoruz. Senfoni orkestrası korosunda şarkı söyleyecek eleman mı arıyoruz, futbolcu mu arıyoruz. Ben bunu anlamıyorum. Galatasaray bugün Türkiye'yi temsil ediyor ve adını bütün dünyaya duyuruyor. Gerektiğinde diğer takımlarımız da yapıyor. Biz milli marş söyleyecek senfoni orkestrası mı teşekkül ediyoruz. Ben bunu anlamıyorum." açıklamasını yaptı.

Süper Lig'de yabancı sınırlaması olduğunu işaret eden Cengiz, "Arkadaşlar yabancı sınırlaması var, 14 oyuncuyla sınırlıyor. Yerlide sınırlama yok. Türkiye Kupası'nda 11 yerli oynadığımızda kimse bir şey demedi. Kapalı kalırsanız Kuzey Kore olursunuz. Rekabetten korkmamanız gerekir. Federasyon daha kaliteli yabancılar konusunda bir çalışma yapabilir. Bugün Anadolu takımları müthiş güzel futbol oynuyorlar. Bütün büyükleri yeniyorlar. Bunu yabancı oyuncularla yapıyorlar. Ben gerçekten anlamıyorum, 11 yerli ile çıkmanıza engel bir şey var mı?" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Cengiz, takımların transfer ettikleri yabancı oyuncularla uzun süreli sözleşmeler imzaladıklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sözleşmeleri 3-4 yıllık yapıyorsunuz. Oyun oynanırken, kuralı bozamazsınız. En önemli şey altyapı. Her takım federasyona 28 futbolcu bildiriyor. Bunların içinde Galatasaray ve Trabzonspor sekizer kişiyle en fazla genç oyuncu bildiren takımlar. Neden bunlar görülmüyor. Altyapıda devrim yapıyoruz, bir jenerasyon yetişiyor. Ozan Kabak'ı kim yetiştirdi. Şimdi arkadan gelenler de var. Galatasaray yenince yabancı konusu ve İstiklal Marşı gündeme geliyor. Lig ve kupa dahil yerli oyuncuların aldığı sürelere bakıldığında Galatasaray 8 bin 224, Fenerbahçe 6 bin 526, Beşiktaş 5 bin 849, Başakşehir 5 bin 823, Trabzonspor da 5 bin 53 dakika. Bunu bazı argümanları çürütmek adına söylüyorum."

Futbolcularla yaptıkları sözleşmelerde maç başı ücreti gibi bazı uygulamaları kaldırdıklarını anlatan Cengiz, "Sadece 3 puana geçiyoruz. Şimdi rakiplerin şeffaflıkla ilgili bazı konuşmalarını dinliyorum. Şeffaflık rakamlardan geçer. Biz rakamları açıkladık. Niye diğer takımlar açıklamıyor, merak ediyorum." şeklinde görüş belirtti.


- "Galatasaray'a karşı bir cephe görüyorum"


Mustafa Cengiz, Türkiye Futbol Federasyonu ve hakemlere yönelik tepkileri dolayasıyla hak mahrumiyeti cezası aldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Daha önce bazı hakemlerin ısrarla aynı hataları yaptıklarını ifade ederek hakemliği bırakmalarını ve federasyonun bütün kurullarıyla istifa etmesini istedik. Her üç yazımız da bana yol, su ve elektrik olarak döndü. 150 gün ceza aldım. Ben bu cezayı trafikte yemedim, Galatasaray'ın haklarını savunurken yedim. Demokratik hakkımı kullandım, eleştirdim, istifayı talep ettim. Kulüpler Birliği resmen ve açıkça tehdit etti ama hiçbir şey olmadı. Demek ki kişiye göre. Biz talep edince ceza yiyoruz, bazıları ağır konuşunca hiçbir şey olmuyor. Ben de konuşurum. Ben burada Galatasaray'a karşı bir cephe görüyorum. Bunu yapmasınlar, biz bununla gidemeyiz. Hak edilmemiş bir galibiyet zaten bizden uzak olsun. Keşke Trabzonspor aleyhine hiçbir hata olmasaydı. İçimiz rahat etmiyor."

Mustafa Cengiz, bir basın mensubunun "Daha önce forvet transferi yapamadığınız için eşinizin sizinle konuşmadığını söylemiştiniz. Transferlerden sonra sizi affetti mi?" sorusuna, "Aslında hanımla bu küskünlüğü resmiyete dökmek için elime tarihi bir fırsat geçmişti. Ama Galatasaray sevgisi ağır bastı. Galatasaray çok büyük." şeklinde esprili bir yanıt verdi.



- "Serdar Aziz transferi bizi çok yordu"


Mustafa Cengiz, Serdar Aziz'in Fenerbahçe'ye transferi konusunda çok zorlandıklarını belirterek, "En zorlandığımız transfer, Serdar transferi oldu. Serdar transferi bizi çok yordu. Sağolsun değerli rakibimiz Serdar'dan 5 milyon 950, Tolga Ciğerci'den de 2 milyon 600 olmak üzere toplam 8 milyon 550 bin avro yani 50 milyon lira destek sağladı. Harcamadan kurtulduk. Bizim için en zor transfer buydu." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Mbaye Diagne'nin transferi konusunda Kasımpaşa ile uzun vadeli bir sözleşme yaptıklarını vurgulayarak, "Bunun içinde özel hükümler var. Tek taraflı olsa açıklarım, Kasımpaşa Kulübü ve başka parçalar var. Mahremiyet olduğu için bunu açıklayamam. Galatasaray asla rakiplerine hile yaparak oyunu kazanmanın peşinde olmaz. Aklımıza gelmeyen şeyleri söylüyorlar. Yani 'biz şampiyonluk primi vereceğiz, Kasımpaşa bize yatacak.' bunlar çok çirkin şeyler. Bunu diyen kendine hakaret ediyordur." değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Cengiz, Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Semih Özsoy'un "Düdük astıranların o günden sonra aleyhine düdük çalınmadı." şeklindeki sözleri hatırlatılarak yöneltilen soruya, "Ben sevgili başkan yardımcısı kardeşimize cevap vermek istemiyorum. Böyle bir polemik yanlış. Trabzonspor'un da Fenerbahçe'nin de Beşiktaş'ın da Galatasaray'ın da aleyhine hatalar yapılmıştır. Rakibimiz, saygımdan cevap veriyorum. Cevap verilecek bir şey değil." şeklinde yanıtladı.


- Albayrak: "Eren Derdiyok ile görüşeceğim"


Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak ise bir soru üzerine, teknik heyetin kadroda düşünmediği Eren Derdiyok ile bir görüşme yapacağını belirterek, "Eren Derdiyok bizim çok değerli bir futbolcumuz. Sevgili Fatih hocamın cenazesinde bizi yalnız bırakmadı. Kendisiyle birkaç gün içinde bir araya geleceğim, inşallah tatlıya bağlayacağım. Affedilip edilmeme konusu tamamen hocanın kararı, o konuda bir şey söyleyemem ama geleceğiyle ilgili bir kendisiyle görüşme yapacağım." ifadelerini kullandı.

Albayrak, devre arasında Brezilyalı futbolcu Alan Carvalho'yu transfer etmek için çok çaba gösterdiklerini anlatarak, "Alan, Galatasaray'a gelmeyi çok istedi. Maalesef kendi kulübüyle sorunlarını çözemedi. Çin kulüpleriyle çalışmanın çok zor olduğunu öğrendim." açıklamasını yaptı.

"Trabzonspor maçının hakemle konuşulması bizi üzdü"

"Trabzonspor maçının hakemle konuşulması bizi üzdü"

"Trabzonspor maçının hakemle konuşulması bizi üzdü"

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 139 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler