Trabzon Havalimanı'nda oy verme işlemi başladı

Trabzon Havalimanı'nda oy verme işlemi başladı

TRABZON (AA) - Trabzon Havalimanı'nda, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların...

TRABZON (AA) - Trabzon Havalimanı'nda, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oy verme işlemi başladı.

Havalimanının dış hatlar terminalinde, geliş ve gidiş kapılarında belirlenen alanlara iki sandık konuldu. Oy verme işlemi öncesinde sandık kurulu üyeleri kontrollerinin yanı sıra zarf ve pusula sayımı yaptı.

Yurt dışında yaşayan ve seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, dış hatlar terminaline gelerek pasaport ve kimliklerini ibraz edip oylarını kullandı.

Almanya'nın Frankfurt kentinde yaşayan Erdoğan Yazıcı, AA muhabirine, emekli olmasının ardından Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Önümüzdeki ay yeniden yurt dışına gideceğim. Ne zaman geleceğim de belli olmadığından erkenden oyumu kullanmak istedim. Hayırlısıyla vatandaşlık görevimizi yaptık. 5 sene önce yine burada oy kullanmıştım. Allah hayırlısı neyse onu versin." diye konuştu.

Hüseyin Yıldırım ise seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunarak, "İyi olan kazansın. Daha önce Almanya'da oy kullanmıştım, ilk defa Türkiye'de oy kullanıyorum. Oy kullanmak için de Of ilçesinden geldim. Her Türk vatandaşı görevini yapmak zorunda." dedi.

Oy verme işlemi, 14 Mayıs Pazar saat 17.00'ye kadar devam edecek.

Trabzon Havalimanı'nda oy verme işlemi başladı

Trabzon Havalimanı'nda oy verme işlemi başladı

Trabzon Havalimanı'nda oy verme işlemi başladı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 30 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler