TİKA'dan Makedonya'da ceviz yetiştiriciliğine destek

TİKA'dan Makedonya'da ceviz yetiştiriciliğine destek

ÜSKÜP (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) Makedonya'nın doğusundaki Pehçova Belediyesine bağlı Crnik...

ÜSKÜP (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) Makedonya'nın doğusundaki Pehçova Belediyesine bağlı Crnik köyündeki ailelere ceviz fidanları dağıtıldı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Pehçova bölgesindeki çevre şartlarının ve iklim koşullarının uygun olması sebebiyle istikrar ve ekonomik refah getirebilecek modern tekniklere dayalı kaliteli ve verimli ceviz üretimi sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Projeyle yeni üretim alanları kapsamında farkındalık oluşturulması, işsizliğin azaltılması ve bölgede yaşayan ailelerin daha yüksek yaşam standartlarına ulaşılmasının sağlanacağı ifade edilen açıklamada, bu kapsamda Doğu Makedonya’daki 20 aileye Türkiye menşeli Çendler türü ceviz fidanı dağıtıldığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, ayrıca çiftçilere ceviz fidanı yetiştiriciliğiyle ilgili uzman desteği verileceği kaydedildi.

Projesi kapsamında TİKA Üsküp Koordinatörü Aytekin Ayden ve beraberindeki heyet, Pehçevo Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Dragan Trençovski ile görüştü. Görüşmenin ardından TİKA heyeti, dağıtımın yapılacağı köye giderek ceviz fidanlarını çiftçilere teslim etti.

Öte yandan, TİKA dün proje çerçevesinde Debre, Mavrova, Rostuşe ve Merkez Jupa'da yaşayan 60 haneye 20'şer ceviz fidanını dağıtmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 52 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler