"Ticari davalarda arabuluculukla yargının iş yükü azalıyor"

"Ticari davalarda arabuluculukla yargının iş yükü azalıyor"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül:- "İş davalarından sonra ticari davalarda da dava şartı haline gelen arabuluculuk uygulamasıyla hem uyuşmazlığın tarafları hızla sonuca ulaşıyor hem de yargının iş yükü azalıyor"

ANKARA (AA) - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, iş davalarından sonra ticari davalarda da dava şartı haline gelen arabuluculuk uygulamasıyla hem uyuşmazlığın taraflarının hızla sonuca ulaştığını hem de yargının iş yükünün azaldığını belirtti.

Gül, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ticari davalarda zorunlu arabuluculuk uygulamasının 1 Ocak 2019'da başladığını anımsattı.

İlk 3 ayda arabuluculukla çözülen uyuşmazlık oranının yüzde 60 seviyelerine ulaştığını belirten Gül, 11 bin 722 uyuşmazlığın 6 bin 557'sinin, tarafların anlaşmasıyla neticelendiğini ifade etti.

Gül, "İş davalarından sonra ticari davalarda da dava şartı haline gelen arabuluculuk uygulamasıyla hem uyuşmazlığın tarafları hızla sonuca ulaşıyor hem de yargının iş yükü azalıyor. Tüm arabulucularımıza ve alternatif çözüm yollarına katkı sunan kurumlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum." ifadesini kullandı.


Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler