TGF Başkanı Aydın'dan güreşçilere ziyaret

TGF Başkanı Aydın'dan güreşçilere ziyaret

- Musa Aydın, yeni açılan Türkiye Olimpiyat Hazırlıkları Merkezi'nin de yer aldığı Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübünü ziyaret etti- Başkan Musa Aydın: "Başarılı sporcular yetiştirmek en büyük hedefimizdir"


SAKARYA (AA) - Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Musa Aydın, yeni açılan Türkiye Olimpiyat Hazırlıkları Merkezi'nin (TOHM) de yer aldığı Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübüne ziyarette bulundu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Hendek Belediyesini ziyaret eden Aydın, daha sonra Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübüne geçti.

Farklı illerden 24 güreşçinin eğitim aldığı merkezde antrenör ve sporcularla bir süre sohbet eden Aydın, yapılan antrenmanları izledi.

Aydın, yaptığı açıklamada, TOHM tesislerinin önemine dikkati çekerek, "Bakanlığımız ve federasyonumuz, bu merkezlere büyük önem veriyor. Başarılı sporcular yetiştirmek en büyük hedefimizdir. Bir sporcunun alacağı en büyük başarı, olimpiyat şampiyonluğudur. Başarılı sporcularımızı tespit edip, bu merkezlerde olimpiyatlara hazırlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde 7 TOHM bulunduğunu ve bunlardan birisinin de ilk defa bir ilçede olmak üzere Hendek'te açıldığını aktaran Aydın, şu görüşlerini aktardı:

"Bunda en büyük etken, Hendek Güreş İhtisas Kulübünün yıllardır süregelen başarılarıdır. Hendek'i bu projeye dahil etme nedenimiz, başarıların kat kat artacağına ve olimpiyatlara sporcu gönderileceğine olan inancımızdır. Burada sporcularımızın çok başarılı antrenörlerle en iyi şekilde olimpiyatlara hazırlanacağına inanıyorum. Sporcularımıza başarılar diliyorum. Hendek Güreş İhtisas Kulübünün kurucusu, onursal başkanımız Ali İnci'yi de Hendek'e böyle bir tesis kazandırmalarından dolayı tebrik ediyorum."


- İnci: "Hendek'in TOHM için seçilmesi, bizleri gururlandırdı"


Hendek Güreş İhtisas Kulübü Onursal Başkanı Ali İnci, ilçelerinin bir spor şehri olduğunu belirtirken, TOHM için tercih edilmiş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Belediye başkanlığı döneminden itibaren spora ve sporcuya hep önem verdiklerini anlatan İnci, "İlçemize spor tesisleri yaparak, gençlerimizi hep spora teşvik ettik. Bu güne kadar Hendek; Türkiye, Balkan, Avrupa ve dünya şampiyonları yetiştirdi, yetiştirmeye de devam ediyor. Hendek'in TOHM için seçilmesi, bizleri gururlandırdı. Türkiye'nin değişik illerinden ilçemize gelerek burada olimpiyatlara hazırlanan sporcuların yetiştirilmesi mutluluk vericidir. Emeklerimizin karşılığını görmek de bizleri ayrıca sevindiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ziyaret sonunda Hendek Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Harun Kaynak, çalışmalarıyla ilgili Musa Aydın'ı bilgilendirdi. TOHM Koordinatörü Sefer Sarı da Aydın'a, merkezin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ziyaretin sonunda Hendek Güreş İhtisas Kulübü Onursal Başkanı Ali İnci, Musa Aydın'a günün anısına bir tablo hediye etti.



Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 132 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler