Terör örgütü PKK/KCK şüphelilerine hapis istemi

Terör örgütü PKK/KCK şüphelilerine hapis istemi

Adana'da terör örgütü PKK/KCK soruşturması kapsamında 7 şüpheli hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

ADANA (AA) - Adana'da terör örgütü PKK/KCK soruşturması kapsamında 7 şüpheli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından terör örgütü PKK/KCK ile bağlantılı oldukları iddia edilen tutuksuz 7 kişi hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Şüpheliler G.O, A.B, A.A, H.O, R.D, S.K. ve V.Y. için "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame, Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, şüphelilerin terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasına dönüşen yasa dışı toplantı ve gösteri yürüyüşüne taşla veya kimliklerini gizlemek amacıyla yüzlerini bir bez parçasıyla örterek katılıp "dağılın" ihtarına rağmen dağılmayarak kolluk görevlilerine saldırıda bulundukları kaydedildi.

Şüphelilerin, silahlı terör örgütünün faaliyetleri kapsamında düzenlenen etkinlik ve eylemlere müzahir kitlenin katılmasını sağlama, eyleme katılımı organize etme şeklindeki çeşitlilik, süreklilik ve yoğunluk gösteren eylem ve faaliyetlerde bulundukları aktarılan iddianamede, üzerlerine atılı "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan ayrı ayrı cezalandırılması talep edildi.

İddianamede yer alan savunmalarında suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini isteyen şüphelilerin yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler