Teksas'ta ölen Pakistanlı öğrencinin cenazesi ülkesinde defnedildi

Teksas'ta ölen Pakistanlı öğrencinin cenazesi ülkesinde defnedildi

Teksas'taki silahlı okul baskınında yaşamını yitiren Pakistanlı Şeyk için Karaçi'de cenaze töreni düzenlendi

İSLAMABAD (AA) - ABD'nin Teksas eyaletindeki silahlı okul baskınında hayatını kaybeden 17 yaşındaki Pakistanlı değişim öğrencisi Sabika Şeyk için Karaçi'de cenaze töreni gerçekleştirildi.

Teksas'ta cuma günü düzenlenen ve 10 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda ölen Şeyk için memleketi Karaçi'deki evinde, Azeempur mezarlığında ve Hakim Sayid Parkı'nda tören yapıldı.

Türk Hava Yolları'na ait uçakla Karaçi'ye getirilen Şeyk'in cenazesi, burada bekleyen aile üyelerine teslim edildi. ABD'nin Karaçi Konsolosluğundan diplomatlar da havalimanında hazır bulundu.

Şeyk'in cenazesi, ailesinin ikamet ettiği mahalleye götürüldü. Yol boyunca cenazeyi taşıyan araca güvenlik güçleri eşlik etti.

Sindh eyaleti yöneticileri ile çok sayıda siyasi parti temsilcisinin katıldığı törenler, son günlerde artan hava sıcaklığı nedeniyle çadırlarda yapıldı. Sağlık ekipleri de törenlerde hazır bulundu.

Törenin ardından açıklama yapan Sindh Eyalet Valisi Muhammed Zübeyir, ABD'deki güvenlik zafiyetini eleştirerek "Sabika, terör saldırısında şehit olmuştur. Eğer Pakistan, ülkesindeki terör faaliyetlerini yok edecek önlemler alabiliyorsa ABD de alabilmeli." dedi.

Yaşamını yitiren genç kızın amcası Abdül Celil Şeyk de "17 yaşında olmasına rağmen kadın hakları ve insan hakları gibi konularda konuşmalar yapardı. Doktor ya da mühendis olmaktansa insan hakları için mücadele eden bir aktivist olmak istiyordu." ifadelerini kullandı.

Törenlerin ardından Şeyk'in cenazesi, Azeemur mezarlığında toprağa verildi.

Karaçi'den Teksas'ta bulunan Santa Fe Lisesine değişim öğrencisi olarak giden Şeyk, ABD'nin sağladığı Kennedy-Lugar Değişim ve Eğitim Programı'nı kazanmıştı.

Şeyk, aynı lisenin öğrencisi Yunan asıllı Amerikalı Dimitrios Pagourtzis'in okula düzenlediği silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Sabika Şeyk için ilk tören ABD'nin Houston kentinde eyalet valisi, Kongre üyeleri ve vatandaşların katılımıyla yapılmıştı.

Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, geçen pazar günü aileyi ziyaret etmiş ve "Ülkemiz, Sabika'nın ölümünün üzüntüsünü yaşıyor. Maalesef ırkçılık ve aşırıcılık bir ülkenin ya da bölgenin problemi değil. Tüm dünyayı etkileyen bir problem." demişti.


Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 137 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler