TBMM Başkanı Şentop gençleri kabul etti

TBMM Başkanı Şentop gençleri kabul etti

Meclis Başkanı Mustafa Şentop:- "Dünyanın dört bir köşesinde yaşayan gençlere çağrım, yeryüzünde yaşanan bütün acılara karşı hassas olmalarıdır. Nefretin, yabancı düşmanlığının, çatışmaların ve İslam karşıtlığının sona ermesi gerektiğini bilmek zorundayız

TBMM (AA) - TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Dünyanın dört bir köşesinde yaşayan gençlere çağrım, yeryüzünde yaşanan bütün acılara karşı hassas olmalarıdır. Nefretin, yabancı düşmanlığının, çatışmaların ve İslam karşıtlığının sona ermesi gerektiğini bilmek zorundayız. Bu konuda dünyanın bütün gençlerine büyük bir sorumluluk düşmektedir." dedi.

Şentop, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Çerçevesinde, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile KKTC, Almanya, Fransa, Avusturya, Hollanda, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan ve 81 ilden gelen temsilci gençleri TBMM Tören Salonu'nda kabul etti.

Şentop, gençlerin hayatın ve insanlığın geleceği olduğunu belirterek, daha adil, daha yaşanabilir, daha huzurlu ve barış içinde bir dünyanın gençlerin omuzunda yükseleceğini söyledi.

Bu yılın, 19 Mayıs 1919'da Samsun’da başlayan, önce TBMM'nin ardından yeni Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuyla sonuçlanan milli mücadelenin 100. yıl dönümü olduğunu ifade eden Şentop, Türk milletinin kurtuluş müjdesi olan 19 Mayıs'ın, millet için iftihar tarihi olduğuna dikkati çekti.

TBMM'nin 99 yıllık tarihinde olduğu gibi bugün de ülkenin gelişmesi, kalkınması ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması için çalışmalarını sürdürdüğünün altını çizen Şentop, Meclisin yaklaşık üç yıl evvel 15 Temmuz 2016 gecesi hedeflerden biri olduğunu anımsattı.

Hain darbecilerin Meclise attığı bombaların meydana getirdiği izlerin korunduğunu belirten Şentop, "Korumaktayız çünkü o izler, başta gençlerimiz olmak üzere hepimize, bu Meclisin önemini ve darbecilerin ihanetinin büyüklüğünü hatırlatmaktadır. Meclisimizi iyi tanımalısınız, yıllar sonra sizler, bilimde, sanatta, sanayide ve siyasette belli noktalara gelecek ve göğsümüzü kabartan başarılara imza atacaksınız. Birbirinize karşı diyaloğunuz, desteğiniz, sevginiz, birbirinizin haklarını korumada göstereceğiniz hassasiyet ve başka ülkelerde yaşanan elim hadiselere karşı sorumluluk duygunuz çok önemli." diye konuştu.

Türk milletinin kökleri oldukça derin ve sağlam geçmişe sahip bir millet olarak farklı kimliklerin bir arada kardeşçe yaşadığı bir tarihe sahip olduğuna işaret eden Şentop, gençlerin, bütün dünyanın ihtiyacı olan insanlık, barış, kardeşlik ve hoşgörü mesajını bu coğrafyadan vereceğine inandığını söyledi.

Bugün dünyada savaşlar, çatışmalar, ve önyargıların yaygınlaştığının altını çizen Şentop, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve terör olaylarının artış gösterdiğini vurguladı.

Bu olayların insanlığa karşı işlenmiş büyük suçlar olduğuna dikkati çeken Şentop, şunları kaydetti:

"Dil, din, ırk ayrımı yapanlara asla itibar etmeden; aklın ve bilginin rehberliğinde dünyaya yeni bir söz hediye etmeliyiz. Bu söz mutlaka insanı eşref-i mahlukat, yaratılmışların en şereflisi sayan bir anlayış üzerine oturmalıdır. İnsanı merkeze alan, insanı insan olduğu için kıymetli gören bu anlayış, dünyadaki kargaşayı, çatışmaları ve nefreti bitirecek yegane çözümdür. Bu yüzden, insanı insanın kurdu değil, insanı insanın cenneti gören bir inanca sahip olmak zorundayız. Dünyanın dört bir köşesinde yaşayan gençlere çağrım, yeryüzünde yaşanan bütün acılara karşı hassas olmalarıdır. Nefretin, yabancı düşmanlığının, çatışmaların ve İslam karşıtlığının sona ermesi gerektiğini bilmek zorundayız. Bu konuda dünyanın bütün gençlerine büyük bir sorumluluk düşmektedir."

- "İstiklal meşalesinin aydınlığını üzerimizde hissediyoruz"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise bundan 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da yaktığı istiklal meşalesinin millet için tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

O meşalenin, TBMM'nin açılışına, oradan Cumhuriyetin kuruluşuna uzanan yolu bir güneş gibi aydınlattığını belirten Kasapoğlu, şunları söyledi:

"O günlerin üzerinden bir asır geçmiş olsa dahi bugün milletçe o istiklal meşalesinin aydınlığını üzerimizde hissediyoruz. Zaman değişti, dünya değişiyor ama aziz milletimizin istiklaline ve istikbaline can pahasına sahip çıkma şuuru ve bilinci asla değişmedi asla değişmeyecek. Dünün meydan savaşları bugün yerini güçlü olma mücadelelerine ve her alanda inanılmaz büyük bir rekabete bıraktı. Devletler ekonomiden sanayiye, savunma sanayinden teknolojik atılımlara kadar hayatın tüm alanlarında birbirlerine üstün gelmek için mücadele ortaya koyuyorlar. Zamanı kötü kullanan, istikrarını tesis edemeyen dünyadaki değişimin ruhunu ve heyecanını yakalayamayan geride kalıyor ve kaybediyor. Allah'a hamdolsun ki Türkiye'miz Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde son 17 yılda pek çok alanda, devrim niteliğinde işler gerçekleştirildi ve önemli bir atılımı tesis etti.

Gençler geleceğe sağlam şekilde yürümeleri için hiç şüphe yok ki Gazi Meclisimizin şanlı tarihinden önemli dersler çıkarmak gerekiyor. Türkiye'ye ve bu aziz millete yönelen her tehlikeyi bertaraf edecek olan güç, dün de bugün de yarın da milletimizin çelikten iradesiyle olacaktır."

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca milli mücadelenin 100. yılı kapsamında düzenlenen "Gençlerden Ecdada Mektup 1919" yarışmasında 13-17 yaş kategorisinde birinci olan İclal Yılmaz ile 22-29 yaş kategorisinde birinci olan Hanife Rana Tekin, Meclis Başkanı Şentop'a mektuplarını sundu.



Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler