TBMM Başkanı Kurtulmuş, Havana'daki Atatürk Anıtı'nı ziyaret etti

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Havana'daki Atatürk Anıtı'nı ziyaret etti

HAVANA (AA) - TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Küba'da, başkent Havana'da bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtını ziyaret etti, çelenk bıraktı.Kurtulmuş, Küba Halkın Gücü Ulusal Meclisi Başkan Yardımcısı...

HAVANA (AA) - TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Küba'da, başkent Havana'da bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtını ziyaret etti, çelenk bıraktı.

Kurtulmuş, Küba Halkın Gücü Ulusal Meclisi Başkan Yardımcısı Ana Maria Mari Machado eşliğinde, eski Havana olarak adlandırılan tarihi bölgedeki Peurto Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı'na geldi.

"TBMM Başkanı" yazılı çelengi Atatürk Anıtı'na bırakarak, saygı duruşunda bulunan Kurtulmuş, daha sonra beraberindeki CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Murat Emir, MHP Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç, Türkiye-Küba Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ve Türkiye'nin Havana Büyükelçisi Vehbi Esgel Etensel ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

- Havana İmmünoloji Merkezini ziyaret

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve beraberindeki parlamento heyeti, Küba Moleküler İmmünoloji Merkezini de ziyaret ederek sağlık alanındaki innovatif biyoteknolojik ilaçların üretimi ve çalışmalar hakkında bilim adamlarından bilgi aldı.

1994'te kurulan Küba Moleküler İmmünoloji Merkezinin, kanser araştırmaları ve diğer bulaşıcı olmayan hastalıklar üzerinde çalışma yaptığı ifade edildi.

Kovid-19 salgınıyla birlikte çalışmalarını pandemiyle mücadeleye kaydıran merkezin, Abdala isimli aşıyı bu merkezde geliştirdiği belirtildi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Havana'daki Atatürk Anıtı'nı ziyaret etti

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 36 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler