Tahran'da "Sizde Beder" kutlamaları yapıldı

Tahran'da "Sizde Beder" kutlamaları yapıldı

TAHRAN (AA) - İran’da Tabiat Günü olarak da bilinen nevruzun ve İran yeni yılının 13. günü (2 Nisan) olan "Sizde Beder" başkent Tahran'da kutlandı.Günün...

TAHRAN (AA) - İran’da Tabiat Günü olarak da bilinen nevruzun ve İran yeni yılının 13. günü (2 Nisan) olan "Sizde Beder" başkent Tahran'da kutlandı.

Günün ilk saatlerinden itibaren başkentteki park ve bahçelere yönelen Tahranlılar, piknik yaparak, şarkı ve türküler eşiliğinde eğlenerek "Sizde Beder" gününü kutladı.

Göl kenarları ile parklarda gezintiye çıkan, uçurtma uçuran başkentliler ailecek vakit geçirdi.

Bu yıl Sizde Beder’in ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle kimi Tahranlılar doğaya çıkıp piknik yapmak için iftar vaktini bekledi.

İftar saatinin yaklaşmasıyla şehir merkezindeki park ve bahçelere gelerek yer sofrası kuran Tahranlılar iftar sonrası eğlenceler düzenledi, belediyenin kurduğu alanlarda çocukları ile geç saatlere kadar vakit geçirdi.

İran'da Hicri Şemsi takvime göre Nevruz'un 13. gününe denk gelen 13 Ferferdin (2 Nisan) Tabiat Günü olarak kutlanıyor, söz konusu günde halk yeşil alanlara giderek bu günü evden uzak doğa ile iç içe geçiriyor.

İranlılar, doğanın uyanışı ve canlanması olarak kabul ettikleri Tabiat Günü'nde araçlarını dışarı çıkarmıyor ve çevre bilincini yaymaya dikkat ediyor.

Tahran'da "Sizde Beder" kutlamaları yapıldı

Tahran'da "Sizde Beder" kutlamaları yapıldı

Tahran'da "Sizde Beder" kutlamaları yapıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler