TADF'dan taziye mesajı ve Türk Günü Festivali Açıklaması!

TADF'dan taziye mesajı ve Türk Günü Festivali Açıklaması!

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Yönetimi (TADF), Soma'da meydana gelen faciada hayatlarını kaybeden işçiler için bir taziye mesajı yayınladı ve bu haftasonu New York'ta gerçekleşecek olan Geleneksel Türk Kültür Festivali ve Türk Günü Yürüyüşü ile Tür

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Yönetimi (TADF), Soma'da meydana gelen faciada hayatlarını kaybeden işçiler için bir taziye mesajı yayınladı ve bu haftasonu New York'ta gerçekleşecek olan Geleneksel Türk Kültür Festivali ve Türk Günü Yürüyüşü ile Türk günü yürüyüş ve festivali balosu hakkında açıklamalar yaptı.


TADF Soma'da yitirilen maden işçileri için bir taziye mesajı yayınladı. TADF, 'Manisa Soma'da meydana gelen elim maden kazasında hayatlarını kaybeden madenci kardeşlerimize Yüce Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabır ve yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz. Basın sağolsun Milletim. Basın sağolsun Türkiye'm. Göçük altında kalan vatandaşlarımızın biran önce sağ salim kurtulmaları için dualarımızı esirgemeyelim. ' açıklamasında bulundu.


TADF yönetimi ayrıca Soma'da gerçekleşen facia sonrası 17 Mayıs 2014, Cumartesi günü New York'ta gerçekleşecek olan Geleneksel Türk Kültür Festivali ve Türk Günü Yürüyüşü ile Türk günü yürüyüş ve festivali balosu hakkında bir karar aldıklarını açıkladı

TADF Soma'da gerçekleşen faciada resmi açıklamaya göre 232 madencimizin vefat etmesi nedeniyle 16 Mayıs 2014 Cuma günü NY Sheraton Hotel`de yapılacak olan Türk günü yürüyüş ve festivali balosunun iptal edildiğini açıkladı. Yönetim ayrıca 17 Mayıs 2014 Cumartesi günü Manhattan'da yapılacak Türk günü yürüyüşünün ise gerçekleşeceğini fakat 16 Mayis Cuma aksami yapilmasi planlanan balo`nun  iptal edilerek yürüyüşten sonra Soma faciasında kaybedilen maden işçileri için dualarla yapılacak bir anma töreninin gerçekleştirileceğini açıkladı.

Bu haber toplam 947 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler